16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Türkiye AB'nin 6. ekonomisi olacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin gelecek 10 yıl içinde 1 trilyon dolara varacak gayri safi milli hasılası ile Avrupa'nın en büyük 6. ekonomisi olmasının beklendiğini bildirdi.

Türk ve Hollandalı iş adamları temsilcileri, Erdoğan ve Hollanda Kraliçesi Beatrix başkanlığında bir araya geldi.

Başbakanlık Resmi Konutu'nda gerçekleşen toplantı, saat 14.00'de başladı. Kraliçe Beatrix, Kayseri'deki programının sarkması nedeniyle toplantıya gecikmeli olarak saat 15.10'da katıldı.

Erdoğan, konuşmasında iki ülkenin ekonomik gücü göz önüne alındığında ticaretin daha da artması için gerekli potansiyelin mevcut olduğuna işaret ederek, "Ticari ilişkilerimizi çeşitlendirerek, ticaret hacmimizi daha da artırabiliriz" diye konuştu.

Hollanda kökenli şirketlerin Türkiye'deki yatırım ortamını iyi değerlendirdiğini gözlemlediklerini belirten Erdoğan, "Türkiye'ye yatırım yapan ülkeler arasında Hollanda birinci sıradadır. Ülkemizde faaliyette bulunan bin 196 adet Hollanda menşeli sermayeye sahip firma bulunmaktadır. Hollanda'dan ülkemize 2004 yılında 568 milyon dolar, 2005'te 249 milyon dolar yatırım gerçekleşmiştir. 2006 yılında ise Hollanda'dan ülkemize giren doğrudan uluslararası yatırım tutarı, 5 milyar dolar olmuştur" dedi.


aa
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2007 Çarşamba 16:58:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?