19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Türkiye AVM zengini oldu

Türkiye 222 AVM'ye ulaştı

Jones Lang Laselle tarafından hazırlanan "Perakende Piyasalarına Bakış Ağustos 2009" raporuna göre; 2009 yılının ilk yedi ayında sekiz alışveriş merkezi açılmasına karşın, Ağustos ayında dört yeni alışveriş merkezi daha hizmete girdi

Ağustos ayında açılan 170 bin metrekarelik dört yeni alışveriş merkezinin, 2009 başından beri sektöre giren toplam kiralanabilir alanın yaklaşık yüzde 50'sini temsil ettiğini ve bu yeni arzın 100 bin metrekarelik bölümünün İstanbul'da yer aldığını söyleyen Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş;

"Mevcut ekonomik koşullarına rağmen, Ağustos ayında hizmete giren 212 İstanbul Power Outlet Center, Parksite Adese Alışveriş Merkezi, M1 Merter ve Jones Lang LaSelle'in katkılarıyla açılan Antalya ÖzdilekPark Alışveriş Merkezi perakende sektörünün canlanma emareleri vermeye başladığı bir döneme girdiğine ilişkin umutları arttırdı. Bunda yatırımcıların, Ramazan ayının ve bayram döneminde artması beklenen tüketici talebini ve beklenen satışları yakalamak için projeleri hızlandırmaları etkili oldu. Özellikle yiyecek-içecek ana mağazalı alışveriş merkezlerinin bu dalgayı yakalamak adına hazırlıklarını tamamlamakta olduklarını görüyoruz.

Ağustos ayında açılan alışverış merkezlerinin 100 bin metrekaresi İstanbul'da ve 70 bin metrekaresi ise Konya ve Antalya'da hizmete girdi. Antalya Özdilek Park, Jones Lang LaSalle olarak bizim danışmanlık ve kiralamasını yaptığımız, güçlü perakendeci ilgisini bizzat yaşadığımız bir proje oldu. Önümüzdeki dönemde de lokasyon ve konsept olarak güçlü projelere perakende ilgisinin devam edeceğine inanıyorum" dedi.

Raporda, Türkiye alışveriş merkezi piyasasındaki mevcut toplam kiralanabilir alanın 2009 Ağustos ayı sonu itibariyle 5.21 milyon metrekareye ulaştığı, inşaat halindeki projelerin toplam kiralanabilir alanı ise 2.7 milyon metrekare olarak hesaplandığı belirtilirken, yatırımcı algısının pozitif yönde gelişmesinin bir sonucu olarak inşaat faaliyetlerinin yılın ikinci çeyreğinden itibaren canlanmaya başladığı kaydedildi.

..
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2009 Perşembe 13:20:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?