22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Türkiye Osram'ın kaplan ülkesi

AYDINLATMADA 101 yıldır faaliyet gösteren ve Türkiye’de Kız Kulesi, Sultanahmet Camii gibi tarihi mekanları da aydınlatan Alman Osram’ın CEO’su Martin Goetzeler Türkiye’yi kaplan ülke olarak tanımladı. Türkiye’nin son 10 yılda çok önemli bir gelişim kaydettiğine dikkat çeken Goetzeler, yetenekli, genç ve eğitimli nüfusun etkileyici olduğunu, Türkiye’nin parlak bir gelecek vadettiğini söyledi. Söz konusu olumlu gelişmelerin devam etmesini umduklarını anlatan Goetzeler, "Türkiye’de çok önemli bir potansiyel ve büyüme fırsatı olduğunu görüyoruz. Osram Avrupa’da ilk 10’da yer alan Türkiye bizim önemli pazarlarımızdan. Türkiye’deki ciromuzu orta vadede iki katına çıkarmayı hedefliyoruz" dedi. Türkiye’de kişi başı milli gelirin artmasının iyi bir gelişme olduğunun altını çizen Goetzeler, Türkiye’nin son teknolojiye sahip ürünleri iyi takip eden, yenilikçi bir pazar olduğunu da vurguladı.

BÖLGE MERKEZİ: 

2006 cirosu 4.6 milyar Euro olan Osram, Siemens grubunun şirketlerinden biri. 150 ülkede faaliyet gösteren Osram Türkiye’de 1990 yılında kendi şirketini kurdu. Almanya, Çin, Malezya ve Kuzey Amerika gibi 18 ülkede 49 fabrikası olan Osram’ın henüz Türkiye’de bir üretim yatırımı planı olmadığını anlatan Goetzeler; Gürcistan, Azerbaycan, Kazakistan gibi bölge ülkelerde Türkiye üzerinden faaliyet gösterdiklerini, Türkiye’nin bölgesel bir merkez olduğunu söyledi. Goetzeler, Türkiye’nin çevresindeki komşu ülkelerle ilgilendiğini, oralarda da önemli potansiyel gördüklerini sözlerine ekledi.

ENERJİ TASARRUFU: 

Osram’ın enerji kaynaklarının tükendiği, küresel ısınma tehlikesinin olduğu bir dönemde enerji tasarruflu ampullere odaklandığını anlatan Goetzeler şöyle konuştu: "Enerji tasarruflu lambaların kullanımını yüzde 30 oranında artırırsak, küresel karbondioksit emisyonunu 260 milyon ton azaltabiliriz. Böylece 460 milyar kWh enerji tasarrufu sağlarız. Bu rakam Hindistan’ın bir yıllık enerji ihtiyacına, Japonya’nın bir yıllık ihtiyacının yarısına eşit. Örneğin 10 milyon nüfuslu İstanbul’un yarısı enerji tasarruflu ampul kullansa bu bir yılda 400 milyon kWh enerji tasarrufu sağlanır."

Aydınlanma hareketine yarım milyon Euro

OSRAM’ın 100’üncü yılını kutladığı 2006’da başlattığı 100 sınıfın aydınlatılmasını kapsayan "Aydınlanmı Hareketi" bu yıl Osram Aydınlanma Aracı ile devam ediyor. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile işbirliğiyle yapılan kampanyanın ikinci ayağında, geçen yıl sınıfları sağlıklı biçimde aydınlatılan öğrenciler küresel ısınma ve enerji tasarrufu hakkında bilgilendirilecek. Dün akşam yola çıkan Aydınlanma Aracı, 10 bin adet enerji tasarruflu lambayı Eskişehir, Mersin, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Kayseri’deki 100 sınıftaki öğrencilere dağıtacak. Osram Türkiye Genel Müdürü Erol Kırılmaz, iki yıldır devam eden projeye yarım milyon Euro ayırdıklarını belirterek, projenin sürekli olacağını söyledi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 09:02:35
Güncelleme :22 Mayıs 2007 Salı 11:04:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?