22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Türkiye yüzde 5,5 büyüyecek

Deutsche Bank: "Türkiye bu yıl yüzde 5,5 büyüyecek" ...

Uluslararası yatırım bankası Deutsche Bank, Türkiye'nin bazı makro ekonomik göstergelerini yukarı doğru revize etti.
Deutsche Bank tarafından yapılan analize göre, piyasalardaki pozitif ivme gelecek yıl da artarak devam edecek.

Analizde, bu yıl için daha önce yüzde 4,9 ekonomik büyüme öngörüsünde bulunan Deutsche Bank, bu rakamı yüzde 5,5'e çıkardı.

Ekonomik büyümenin, özel sektör harcama ve yatırımlarıyla artacağına dikkat çekilen analizde, ekonomik büyümenin gelecek yıl, Merkez Bankasının muhtemel faiz indirimleriyle birlikte yüzde 6,5 olarak gerçekleşebileceği vurgulandı.

Seçim sonrası oluşan pozitif hava ile artacak olan tüketim harcamalarının enflasyon üzerinde baskı yaratabileceği belirtilirken, bu yılki yüzde 7,5 olan tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) cinsinden enflasyon tahmininin korunduğu, gelecek yılki TÜFE'nin ise yüzde 6,2 olarak tahmin edildiği kaydedildi.

Deutcshe Bank'ın analizine göre, Türkiye'ye bu yıl, 20 milyar doların üzerinde Doğrudan Yabancı Sermaye girişi olurken, gelecek yıl bu miktar 25 milyar doları aşacak.

Analizde, cari işlemler açığı bu yıl, 35,5 milyar dolarla, gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYH) yüzde 7,2 oranında gerçekleşeceği tahmin edilirken, bu açığın, gelecek yıl 41 milyar dolara çıkacağı tahmin ediliyor.

Bu arada, ABD Doları'nın yıl sonu itibarıyla ortalama değeri 1,35 YTL olarak tahmin ediliyor.


aa
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2007 Cuma 12:25:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?