27
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Türkiye’de ’TV dönüşüm fabrikası’

Tekofaks Grubu’nun Başkanı Ayhan Bermek, Türkiye distribütörlüğünü yaptığı Japon Panasonic’ten alacağı teknoloji desteğiyle "elektronik eşya atık değerlendirme tesisi" kuracağını açıkladı. Bermek, 25 milyon dolara mal olmasını planladığı tesiste, eski televizyondan çamaşır makinesi, buzdolabına kadar değişik ürünlerin geri dönüşümünü sağlayacağını ifade etti.

JAPON elektronik devi Panasonic’in Türkiye distribütörü Tekofaks Grubu’nun patronu Ayhan Bermek, Türkiye’de başta televizyon olmak üzere "elektronik eşya atık değerlendirme tesisi" kurmak üzere çalışmalar başlattığını açıkladı. Bermek, henüz yeri belli olmamakla birlikte Panasonic’ten alacağı teknoloji desteğiyle kuracağı ’atık değerlendirme-geri dönüşüm" tesisinin 25 milyon dolara mal olacağını söyledi.

FİZİBİLİTE YAPIYORUZ: İstanbul Beylikdüzü Tüyap’ta gerçekleşen CeBit Eurasia 2006 Fuarı’nda görüştüğümüz Ayhan Bermek, teknolojinin hızla değiştiğini, halen kullanımda olan birçok elektikli ve elektronik eşyanın adım adım çöpe gitmesi gerekeceğini belirterek, "Türkiye temsilciliğini yaptığımız Panasonic bünyesindeki Matsushita Electric, elektronik ürünlerinin geri dönüşümü konusunda Japonya’da çok güzel çalışmalar yapıyor. Söz konusu atıklardan elde edilen yer döşemesini gördüm, çok beğendim. Bizim de Türkiye’de bu geri dönüşüm, atık değerlendirme işini yapmamız gerektiğini düşündüm" dedi.

EN BÜYÜK TV’YE İLGİ: Ayhan Bermek, fuarda "dünyanın en büyük televizyonu" sloganıyla sergiledikleri Panasonic 262 ekran (1.40-2.40 metre) plazma TV’nin çok dikkat çektiğini ifade etti. Bermek, fuar ziyaretçilerinin bir bölümünün, "En büyük televizyon hatırası" olsun diye televizyonun önünde durup fotoğraf çektirdiğini söyledi. Bermek, henüz ticari olarak satışa çıkmayan televizyonun ocak ayında piyasaya sunulacağını belirtti. Bermek, bir soru üzerine, televizyonun fiyatının 65-70 bin dolar dolayında olmasını beklediklerini vurguladı.

JAPONYA’YA GIDA İTHALATI: Ayhan Bermek, bir yandan Panasonic’le Türkiye’de elektrikli ve elektronik eşya işbirliğini geliştirirken, diğer taraftan da Japonya pazarına dönük farklı sektörlerde iş yapma planları olduğunu da açıkladı. Bermek, "Japonya’da gıda sektörüne girmeyi düşünüyorum. Örneğin, Türkiye’den sebze-meyva ihracatı yapıp, ayrıca orada et işleme tesisi kurmayı planlıyorum. Önümüzdeki dönemde bu konuda çalışmalar yapacağım" diye konuştu.
Hürriye
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2006 Pazar 06:59:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?