22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Türkiye'nin sebze deposu Samsun

Samsun İl Özel İdaresi bütçesinden Tarım İl Müdürlüğü'ne 1 milyon 400 bin YTL kaynak ayrıldı.

Kasım ayı 16 bileşimi, Meclis Başkanı Necati Demir başkanlığında gerçekleştirildi. Devam eden bütçe görüşmelerinde dinlenme, ekonomik işler ve tarım hizmetlerine aktarılacak bütçe programını Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Reşat Keleş, meclis üyelerine okudu. Komisyon raporunda Tarım İl Müdürlüğü'ne 1 milyon 400 bin YTL aktarılması uygun görüldü.

Komisyon Başkanı Reşat Keleş, tarımda değişik projeler uygulayarak gelişiminin daha da artırılmasının amaçlandığını belirtti. Mecliste söz alarak il özel idare kaynaklarıyla neler yapıldığını anlatan Tarım İl Müdürü Sadullah Kirenci, 2003 yılında dekar başından 500 kilogram çektik alınırken, şuan yaklaşık 1 tona çıktığını ve Türkiye sıralamasında 2. olduklarını söyledi.

224 bin bodur meyve fidanı dağıtımının yapıldığını ifade eden Kirenci, "Uluslararası normlarda sertifikalı iyi tarım uygulaması hızla devam etmektedir. 2 yıldır devam eden proje 2 bin dekarda uygulanıyor. Bunu 20 bine çıkararak ABD, AB ve Ortadoğu ülkelerine organik ürünler ihraç edilmesinin sağlanması hedeflenmekte. Samsun şuan Türkiye'nin yüzde 25'lik kışlık sebze ihtiyacını karşılamaktadır. Bu çok önemli bir orandır. Bunun için tarımda doğru uygulama ve desteklemeler yapılmalıdır" dedi.

Kirenci, kesme çiçekçiliğin de geliştirilmeye çalışıldığını, şuan 40 seranın bulunduğunu ve tamamen ihracatın hedeflendiğini de sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2007 Perşembe 19:11:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?