18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

'Türkiye’ye küçük ve orta ölçekli yabancı sermaye gelecek'

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ü ziyaret eden TÜSİAD İnternational Başkanı Aldo Kaslowski, 17 aralıktan sonra Türkiye’ye küçük ve orta ölçekli yabancı sermaya gelebileceğini söyledi.

Kaslowski, AB’nin 17 aralıkta Türkiye’ye müzakere tarihi vereceğine de inandığını belirtti.

Gül’e çalışmaları hakkında bilgi verdi

TÜSİAD İnternational’ın çalışmaları konusunda, Dışişleri Bakan Gül’e bilgi verdiklerini ifade eden Kaslowski, örgüt olarak Türkiye ile yabancı ülkeler arasındaki ticareti daha da artırmanın yollarını araştırdıklarını dile getirdi.

“Türkiye yabancı sermayeden yararlanmalı”

Uluslararası pazarlarda yatırımcıların önemli miktarda parasının bulunduğunu hatırlatan Kaslowski, Türkiye’nin de bu paradan daha çok yararlanması konusunu Bakan Gül’e ilettiklerini ifade etti.

“Yabancı sermaye şeffaflık ister”

Yabancı sermayenin daha çok şeffaflık ve ekonominin de daha çok kayıt altında olması gerektiğinin altını çizerken Kaslowski,, Türkiye’de yüksek olan enerji ve ulaştırma maliyetlerinin de düşmesi gerektiğini hatırlattı. .

“Sektörel bazda destek olmalı”

Türkiye’de sektörel bazda daha çok teşvik verilmesi gerektiğini belirten Kaslowski, bu konuda kendilerinin de bir çalışma yürütüklerini söyledi.

“2005’te müzakereler başlar”

Türkiye’ye Gümrük Birliği’nden bu yana, çok az yabancı sermaye geldiğini belirten Kaslowski, AB’nin muhtemelen 2005 yılı içinde Türkiye ile müzakerelere başlayacağına inandıklarını dile getirdi.
ekovizyon
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2004 Cuma 17:42:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?