19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

'Türkiye'ye yabancı yatırım akıyor'

İngiltere'de yatırım bankacılığı yapan London and Oxford Group'un Direktörü David Marsh, fırsatlar ülkesi olarak tanımladığı Türkiye'ye yabancı yatırımın aktığını söyledi. Marsh, AB'nin Türkiye'nin istekleri konusunda giderek ilgisiz bir tutum içine girdiğini de bildirdi.

Ekonomi ve siyaset gazetesi Financial Times'a bir okur mektubu gönderen Marsh, gazetenin yazarlarının Türkiye'nin kaybının AB ve bütün batı dünyası açısından büyük bir kayıp olacağına dair uyarılarının haklılığına işaret etti. Aynı kesimlerin Brüksel'de sergilenen saçmalıkların Türklerin AB'ye yönelik istekli tutumunu olumsuz etkilediğine dair uyarılarına da dikkat çeken Marsh, bunun sonucunda Türkiye'nin diğer alternatiflere dönme ihtimali konusundaki uyarıları da yineledi. Marsh, bu alternatiflerin halihazırda dikkate alınmaya başlandığını savundu.

Türkiye'ye yaptığı ziyarette edindiği izlenimleri de FT okurlarına aktaran David Marsh, Türklerin büyük çoğunluğunun bazı başlıklar altındaki müzakerelerin askıya alınmasının Türkiye'nin ekonomik dinamizmine olumsuz etki yapamayacağına inandıklarını belirtti. Pek çok kişinin kendisine, “AB Türkiye'nin üyeliğe hazır olduğuna karar verdiğinde, ya AB'nin kendisi değişmiş, ya da zaten Türkiye çoktan üyelikten vazgeçmiş olabilecektir” dediğini de belirten Marsh, “bir fırsatlar ülkesi” durumunda olan Türkiye'ye yabancı yatırım aktığına işaret etti.

Gelecek yıl seçim dönemlerinde bazı siyasi dalgalanmalar yaşanabileceğini, ancak bu durumun da ülkenin çekiciliğini kökten etkileyemeyeceğini belirten David Marsh, “Hızlı gelişen Asyalı yatırımcılar Türkiye'yi müthiş istikrarlı buluyor, yavaş gelişen Avrupa'dakiler içinse Türkiye son derece heyecan verici” dedi.

David Marsh genişleme sürecinde isteksiz kamuoylarına boyun eğen Avrupalı siyasetçilerin ise böyle bir ilgisizliği geliştirerek, neredeyse bir imkansızı başardığını da vurguladı.

AA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2006 Perşembe 15:25:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail demirkol IP: 85.98.166.xxx Tarih : 21.12.2006 16:14:18
YILDIZI PARLAYAN TÜRKİYE...DÜNYADAKİ DENGE POLİTİKALARINDAN SÜREKLİ OLUMSUZ ETKİLENEN TÜRKİYENİN BUNU TERSİNE ÇEVİRDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM...MALUM AVRUPA ÜYELİĞİMİZ SONRASINDA KENDİNE OLAN GÖÇÜ ENGELLEMEK İÇİN MECBUREN YATIRIM YAPMAK ZORUNDA...ÇÜNKÜ BİZ AVRUPAYA GÖÇ EDERSEK ONLARIN PATRONU OLURUZ BUNU ÇOK İYİ BİLİYOLAR.BİZİ AB YE ALMAK ZORUNDA OLDUKLARINI DA...EE AVRUPAYA AÇILMAK İSTEYEN ÜLKELER DE VAR TABİ DÜNYADA ÇİN,İRAN,RUSYA GİBİ ONLAR DA DAHA RAHAT AÇILIM YAPMAK İÇİN TÜRKİYEYİ ÜS OLARAK SEÇİYOLAR...ARTIK ÜLKEMİZİN GELİŞMESİ KAÇINILMAZDIR BENCE...GÜCÜMÜZÜN FARKINA VARIP TAVİZSİZ POLİTİKALAR İZLEMEMİZ GEREKİYO..