18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Türkiye'yi lojistik üssü yapacaklar

Ulusoy-Ziegler Türkiye'yi lojistik üssü yapacak

Amcaları Saffet ve Yılmaz Ulusoy ile yollarını ayırdıktan sonra kendi şirketini kuran Alican Ulusoy, Avrupa'nın lojistik devlerinden Belçikalı Ziegler ile ortaklığa gitti.

Ulusoy Holding'in üçe bölünmesinin ardından Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding adıyla kendi şirketini kuran Alican Ulusoy, lojistik sektöründe önemli bir ortaklığa imza attı. Avrupa lojistik sektörünün devlerinden Belçikalı Ziegler ile "Ulusoy-Ziegler" adlı bir şirket kuran Alican Ulusoy, "Bu ortaklıkta genelde alışık olduğumuzun aksine, yabancı sermaye var olan bir değere ortak veya sahip olmaya gelmemiştir. O değeri Türkiye'de ve dünyaya dönük olarak oluşturma çabasına ortak olmaya gelmiştir. Böylelikle Ulusoy ve Ziegler taşın altına ellerini koymuşlardır. Yabancı sermayenin ülke ekonomisine bu modelde katılması bu noktada son derece önemlidir" dedi.
Ödenmiş sermayesi 7 milyon TL olarak açıklanan Ulusoy-Ziegler'deki hisse dağılımı, yüzde 60 Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding ve yüzde 40 Ziegler olarak belirlendi.

Türkiye'nin yükünü taşımaya talibiz
Söz konusu ortaklığa ilişkin dün düzenlenen basın toplantısında konuşan Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alican Ulusoy, Ulusoy-Ziegler olarak lojistik sektöründe müşteri odaklı ve teknolojiye dayalı entegre hizmet sağlayıcısı olarak kara, deniz, hava ve demiryolunda "Türkiye'nin yükünü taşımaya" talip olduklarını söyledi. "Ulusoy-Ziegler AŞ, Türkiye'yi sözde değil, gerçek anlamda, lojistik üssü yapmak vizyonuyla kuruldu" diyen Ulusoy, başta Ziegler Yönetim Kurulu Başkanı Arthur Ziegler olmak üzere, Ziegler Grubu'nun karar alıcılarına, kendilerine ve Türkiye'ye gösterdikleri bu açık inanç için teşekkür etti. Ulusoy, Avrasya coğrafyasında güçlerini birleştirerek ve stratejik iş modelleri oluşturarak tedarik zinciri yönetiminde yeni açılımlar yaratacaklarını belirtti. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Alican Ulusoy, "Başka sektörlerde de yatırım yapacak mısınız?" şeklindeki bir soru üzerine, "Lojistikte emin ve hızlı adımlarla yol alırken, ana faaliyet alanımızı destekleyici yeni alanlarda da yatırım yapmaya ve farklı sektörlerdeki yeni ortaklıklara da sıcak bakıyoruz" diye konuştu.
Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding Üst Yöneticisi (CEO) Celal Doluel ise Ulusoy-Ziegler ortaklığının sektörde çok ciddi bir sinerjiyi açığa çıkartacağını vurgulayarak, "Bana göre bu kriz değil, yeni dünya düzeninin yaşama biçimi. Biz de bu yaşama biçimine ayak uydurmaya çalışıyoruz. Bundan sonra yüzde 20-30 kâr yaptığımız zamanlara dönemeyeceğiz. Yüzde yarımlarla yüzde 5'ler arasında oynayan yeni bir dünyaya yelken açacağız" dedi.

Türkiye eksik noktaydı
Ziegler Üst Yöneticisi Xavier De Buck ise, Türkiye'de gerçekleştirmiş oldukları bu yatırımdan ve ortaklarının Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding olmasından çok mutlu olduklarını belirterek, "Ortaklığımızı küresel krizin kendisini en ağır hissettirdiği bir dönemde açıklıyor olmak bizim için ayrı bir önem taşıyor" dedi.
Ziegler Group'un yaklaşık 1 milyon metrekare depolama alanı, 4 bin 500'e varan çalışanı ve 200 operasyonel alanıyla tüm Avrupa'da hizmet veren 100 yıllık bir aile kuruluşu olduğunu dile getiren Buck, Türkiye'ye yatırım yapmanın kendileri için çok iyi bir fırsat olduğunu vurguladı. Dünyanın çeşitli yerlerindeki yatırımlarına rağmen, Asya ve Avrupa arasında çok önemli bir köprü olan Türkiye'nin bugüne kadar kendileri için "eksik bir nokta" olduğuna işaret eden Buck, "Bu noktada Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding ile gerçekleştirdiğimiz bu ortaklık bizim için harika bir fırsat yarattı. Ziegler olarak şuna derinden inanıyoruz; Türkiye pazarının geleceği çok parlak ve bölgede büyük önem taşıyor. Genç ve donanımlı bir nüfusa sahip büyük bir ülke. Ayrıca coğrafi konumu ve dünya pazarına hakimiyeti inanılmaz derecede etkileyici bir ülke" diye konuştu.

 

Zaman
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 03:37:38
Güncelleme :5 Mart 2009 Perşembe 04:36:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?