30
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Turkuvaz havayolları kanatlandı

Kuruluş çalışmalarını yaklaşık bir buçuk yıl önce tamamlayan Türkiye;nin yeni çarter uçak şirketlerinden Turkuvaz Havayolları, ilk uçuşunu bugün Ankara;dan Amsterdam;a gerçekleştirdi.

Turkuvaz Havayolları;nın Amsterdam Schiphol Havaalanı;nı ilk kez kullanması dolayısıyla, uçak iniş pistinden sonra, jest olarak eskort arabaları eşliğinde aprona alındı ve sembolik olarak yolcular çıkmadan önce itfaiye ekiplerince yıkandı.

Turkuvaz Havayolları;nın, 140 yolcuyla Amsterdam;a gerçekleştirdiği ilk sefere katılan Turkuvaz Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Hidayet Aydoğan, Schiphol Havaalanı;nda basın mensuplarına bilgi verdi. Aydoğan, ilk uçuşu, yeni doğan bir bebeğin bir buçuk yıl sonra ayağa kalkarak yürümesine benzetti ve bunu başarmaktan son derece mutlu olduklarını belirtti.

Geçen yaz sezonunda bu uçuşları planladıklarını, ancak uçakların zamanında teslim edilememesi gibi bazı aksaklıklar nedeniyle istenilen dönemde başlatamadıklarını anımsatan Hidayet Aydoğan, Hollanda ile başlayan uçuşların, Kurban Bayramı;ndan sonra yılbaşına kadar aşamalı olarak Belçika, Almanya, Fransa ve Belçika olarak yaygınlaştıracaklarını söyledi.

Aydoğan, şu anda birer yaşında iki adet Airbus A 320 tipi uçakla yurtdışı uçuşlarını başlattıklarını, Hollanda;ya, haftada, Ankara ve Kayseri;den karşılıklı iki uçuş yapacaklarını söyledi.

Turkuvaz Havayolları;nın Hollanda;ya bugün ilk uçuşunu gerçekleştiren uçağı, daha sonra 166 yolcu alarak Amsterdam;dan Kayseri;ye hareket etti.

aa
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 03:08:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?