22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

TÜSİAD liderleri çağırıp dinleyecek

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) dün Başkanlar Konseyi toplantısının ardından siyasi parti liderlerini davet etme kararı aldı.

Buna göre TÜSİAD 22 Temmuz öncesinde son iki dönemdir Meclis’te grubu bulunan parti liderlerini İstanbul’a davet ederek dinleyecek.

Parti liderleriyle toplantıların iki gün içerisinde tamamlanması planlanıyor. Yılda iki kez mayıs ve kasım aylarında rutin olarak eski başkanlardan oluşan konseyi toplayan TÜSİAD bu yılın ilk toplantısını dün yaptı. Toplantıya Mustafa Koç, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Tuncal Özilhan, Zekeriya Yıldırım, Halis Komili, Feyyaz Berker, Ömer Dinçkök, Aldo Kaslowski, Bülent Eczacıbaşı, Yavuz Canevi, Asım Kocabıyık, Rona Yırcalı, Selçuk Yaşar ve İbrahim Bodur katıldı.

Bu toplantıda TÜSİAD’ın yeni yönetim kurulu 5 aylık faaliyetleri ve bundan sonra yapacakları hakkında eski başkanları bilgilendirdi. Daha önce de çeşitli toplantılarda parti liderleriyle biraraya gelen TÜSİAD bu kez 22 Temmuz’da yapılacak erken seçim öncesinde böyle bir dizi toplantı yapma kararı aldı. Son iki dönemde Meclis’te grubu olan parti liderlerini seçim öncesinde İstanbul’a davet etmeye hazırlanan TÜSİAD kesin programı oluşturmamakla birlikte bu toplantıları iki günde yapıp bitirme kararını benimsedi. Yapılan plana göre teker teker çağrılacak olan parti liderleri seçim öncesinde TÜSİAD üyelerine parti programlarını anlatacak buna karşılık TÜSİAD da parti liderlerinin dikkatini Türkiye’nin "gerçek gündemi"ne çekecek.

TÜSİAD’ın bu toplantıda parti liderlerine vermek istediği mesaj Türkiye’de hálá yapılması gereken siyasi ekonomik ve sosyal reformlar olurken 2014 AB’ye tam üyelik hedefide üzerinde durulan konulardan biri olacak.

Dün basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı yaklaşık 2 saat sürdü. Toplantının ardından kısa bir açıklama yapan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, olağan başkanlar konseyi toplantısı gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Son olan ekonomik ve siyasal gelişmeleri değerlendirdik" dedi.

Koç: Seçime rağmen ekonomi değişmedi

TÜSİAD YİK Başkanı Mustafa Koç, erken seçimin ekonomiyi nasıl etkileyeceğine ilişkin bir soru üzerine, "Erken seçim kararına rağmen ekonomide şu anda fazla bir değişiklik yok" diye konuştu. 


Hürriyet
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2007 Perşembe 09:01:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
musa sel IP: 212.175.38.xxx Tarih : 17.05.2007 14:19:11
böyle bir başlığı kabul ederek..davete icabet edecek hizmetkarları hep beraber göreceğiz.