31
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

TÜSİAD müthiş bombaladı!

TÜSİAD'dan, 'türban' için birlikte hareket eden MHP, AKP'ye çok sert bir açıklama geldi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), AKP ve MHP’nin yüksek öğrenimde türbanın serbest bırakılması girişimlerini çok sert bir açıklama ile eleştirdi.

TÜSİAD açıklamasında, ad verilmeden AKP hükümetinin gerçek amacının Türkiye’nin demokratikleşme sürecinin önünü kesmek olduğu öne sürüldü.

Açıklamada, “Üniversitelerimizde türban sorununu çözme düşüncesiyle Anayasa ve yasa değişikliği başlatanlar içinde yer alan bir siyasi parti, eşitliği ve öğrenim hakkını savunma görüntüsü altında, gerçek amacının, Türkiye’nin, Atatürk’ün çağdaş medeniyet seviyesine erişme hedefinin gereği olan, batı normlarını esas alan demokratikleşme süreci ile ilişkisini kesmek olduğunu açıkça ortaya koymuştur” denildi.

Türban konusunda AKP’ye destek veren MHP’nin de sert ifadelerle eleştirildiği açıklamalarda, “Milliyetçiliği kendinden başka kimseye layık görmeyenler, milletini gerçekte ne kadar düşünmektedirler ki, işsizliğin had safhada seyrettiği ve ekonomisi yavaşlayan bir ülkede, ekonominin gündemin birinci maddesi olması gerektiğini söyleyenlere bu kadar tepki gösterebilmektedirler” denildi.

ANKA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 17:57:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tuncer kır IP: 85.100.125.xxx Tarih : 1.02.2008 13:40:51

Üniversitelerdeki türban sorunuyla Türkiye'nin çağdaşlaşması arasında nasıl bi zıtlık var anlayamıyorum. Yani bazı insanlar baş örtülerini ya da türbanlarını çıkarıp üniversiteye girince ülkemiz daha mı çağdaş olacak. Yani ABD'de ya da Avrupa'da üniversitelerine türbanlı kızları kabul eden üniversiteler çağdaş değil mi? Üniversitelr sıradan kamusal alandeğildir. Üniversiteyi TÜrkçeye çeviren bir profesör, Oktay Sinanoğlu, evrenkent kelimesini bulmuştur. EVRENKENT. Evrensel bir şehir, anlıyo musunuz? Türkiye'nin çağdaşlaşması şekilciliğe bağlı değildir. Çağdaşlaşma, bu kelimenin anlamını tam olarak gerçekleştirmeyle sağlanabilir. Örtünmeyen kızlar mahalle baskısından korkuyolarmış.. Buna gülerim. Kızına örtünmesi için baskı uygulayan şimdi de uygular. Türkiye 70-80 sene önce aynen Avrupa insanları gibi giyinmeye başladı. 2008 yılındayız. yarım asırdan fazla zaman geçti. Geldiğimiz noktada ABD'yi 50, Avrupa'yı 30 sene geriden takip ediyoruz. Demek ki çağdaş ülkelerle aynı seviyeye gelmek için onlar gibi giyinmek çok da anlamlı değilmiş. Eğer biz Avrupayı 30 sene geriden takip ediyorsak bunun nedeni istikrarsızlık ve taklitçiliktir. Avrupa'da sanayileşme tarımın büyük bir olgunluğa ermesinden sonra gerçekleşti. Yani sanayileşmenin temelinde tarım vardı. Türkiye ise ne olcaksa bir en önce olsun istedi. Hmen zengin olalım. Zengin olmak için sanayileşmekse sanayiye destek verelim dedi. Ama tarımı unuttu. Ayrıca buna rağmen köklü ve uzun vadeli bir sanayi politikası, inkılabı yoktu. İşte tarımı göz ardı ederseniz çağdaşlaşamazsınız. Bu politikayı izleyenler "ben Atatürkçüyüm" diyen insanlardı. Atatürkle yaşamış, siyaset yapmış, sohbet etmiş insanlardı. Tarım sektörünün gerilemesi gelişememesinin Türkiye'ye maliyetini ve sebep olduğu sorunları bir düşünün. işte Ülkemin çağdaşlaşmasına engel olan bunun gibi yanlış politiklardır. Şekil değildir.