31
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

TÜSİAD tek hedef gösterdi

Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Türkiye'nin yönünün kesinlikle AB üyeliği olduğunu, Türkiye'nin üyelikten başka bir seçeneği bulunmadığını söyledi.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da düzenlenen Türk toplantısında, Türkiye ekonomisi ve Türkiye ile Hollanda arasındaki yatırım olanakları tartışıldı.

Toplantıda konuşan TÜSİAD Başkanı Yalçındağ, Türk ekonomisinin ulaştığı düzey ile bölge ve dünya ekonomileri içindeki konumu hakkında geniş bilgi verdi.

Türkiye ekonomisinin son yıllarda önemli bir kalkınma ve başarı düzeyi yakaladığını bildiren Yalçındağ, Türkiye'nin yönünün kesinlikle AB üyeliği olduğunu ve şu anda üyelikten başka bir seçeneği bulunmadığını vurguladı.

Yalçındağ, Türkiye'nin sahip olduğu mevcut alt yapısı, kaynakları, dinamik nüfusu ve girişimci kapasitesiyle daha büyük başarılara aday olduğunu ifade etti ve bugün bulunması gereken yerinin de AB ailesi olduğunu anlattı.

Yalçındağ, AB'ye üye olunmasıyla, kalkınma ve ekonomik gelişimin daha da hızlanacağını vurgulayarak, Türkiye'nin AB üyeliğini aynı zamanda bir kalkınma projesi olarak gördüğünü belirtti.

"Türkiye'nin yüzü her zaman AB'ye dönük olmuştur ve AB projesi bizim her zaman gündemimizdedir" diyen Yalçındağ, müzakere süreciyle ilgili tartışmalarda, üyeliğin gündemden düşüp düşmediği yolundaki iddiaların bir geçerliliği bulunmadığını söyledi.

Yalçındağ, "AB konusu bugün hızlanıp ertesi gün yavaşlayacak bir konu değil, ülkenin kalkınması ve gelişmesiyle örtüşen bir konu. O anlamda ülke gündeminin de ana konusu" şeklinde konuştu.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 11:36:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?