28
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Tütün işçisi açlığa mahkum ediliyor

 Tekel Adana Sigara Fabrikası'nın kapatılma kararı nedeniyle eylemlerini sürdüren işçilere, CHP milletvekilleri de destek verdi.
CHP Ankara Milletvekili Bayram Merdan, Adana, Tokat ve Denizli milletvekilleri ve partilerle, partisinin il teşkilatından yürüyerek Tekel Sigara Fabrikası'na gitti.
Merdan, burada işçilere hitaben yaptığı konuşmasında, TEKEL konusunda büyük bir yanlışın yapıldığını belirterek, ''Bu hükümet iktidara gelmeden önce (işsize iş, aşsıza aş vereceğiz, hortumculara ise hesap soracağız) diyordu. Neredeler, hükümet (kendim ettim kendim buldum) şarkısını söylüyor'' dedi.
Irak'ta Müslümanların katledildiğini, Türk subayının kafasına çuval geçirildiğini anımsatan Merdan, ''Böyle bir hükümet (2 sene daha bu işi götüreceğiz) diyor. Bu fabrikayı kapatıp nereden sigara alacaksınız? Amerikan sigarası mı alacaksınız? IMF yazıyor hükümet imza atıyor'' diye konuştu.
Merdan, hükümetin, herkesi kendine küstürdüğünü ancak, Amerika ile barış içerisinde olduğunu savunarak, işçilere birlik ve beraberliklerini bozmamaları çağrısında bulundu.
Merdan, ''Bu fabrikayı kapatıp hortumcuların borçlarını ödüyorlar. Haftaya bu konuyu meclise taşıyacağız. Sonuna kadar hayatımız pahasına da olsa her zaman sizin yanınızdayız'' dedi.
Merdan, fabrikanın kapanmasıyla 420 tütün emekçisinin bu olaydan etkileneceğini ve mağdur olacağını sözlerine ekledi.
Tek Gıda-İş Sendikası Güney Anadolu Bölge Başkanı Gürsel Diliçıkık ise kapatılma kararının yabancı sigara fabrikalarının isteği doğrultusunda alındığını savundu.
Merdan, daha sonra beraberindeki milletvekilleri Mustafa Gazalcı, Feramus Şahin, Gaye Erbatur, Ziya Yergök, Tacidar Seyhan, Kemal Sağ ve Uğur Aksöz ile işçilerin kaldığı çadırda çay içerek, fabrikayı gezdi.
Bu arada, kalabalık arasında fenalaşan bir kişi çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı.
.
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2006 Pazar 17:31:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?