19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

TÜVTURK'ten devlete 10 milyar dolar

Doğuş Grubu-Akfen-TÜV SÜD ortaklığı ile kurulan TÜVTURK, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan aldığı araç muayene istasyonlarına, 1 milyar dolar yatırdı. 550 milyon dolar ihale bedeli dışında, altyapı için Ağustos 2007'den bu yana 450 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını belirten Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, "20 yılda devlete 7.3 milyar dolar gelir payı, 2.7 milyar dolar da KDV aktaracağız. Ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan trafik kazalarının en aza indirilmesinde bu yatırımlarımız önemli rol oynayacak" dedi.

Trafikte seyir güvenliğini artırmak için baştan yaratılan araç muayene istasyonlarının ilki 2008'in ocak ayında Elazığ'da açıldı. Ardından Trabzon, Kırklareli, Tekirdağ, Niğde, Gaziantep, Denizli, Adana illerindeki istasyonlar devreye girdi. Bugüne kadar 61 ilde 150 adet istasyon hizmete açıldı. Aralık sonuna kadar, araç muayene istasyonuna kavuşan il sayısı 77'yi bulacak. Yapılanma tamamlandığında Türkiye genelinde 189'u sabit, 80'i gezici olmak üzere toplam 269 araç muayene istasyonu faaliyete geçmiş olacak. İstanbul'da da toplam 47 milyon dolarlık yatırımla kurulan 12 istasyon kısa bir süre önce hizmet vermeye başladı. Araç muayene istasyonlarında, Türkiye genelinde her yıl ortalama 6 milyon, İstanbul'da ise 1 milyon aracın zorunlu muayenesi yapılacak.

Doğuş Grubu-Akfen-TÜV SÜD ortaklığı ile kurulan TÜVTURK, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan aldığı araç muayene istasyonlarına, 1 milyar dolar yatır..

Referans
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 16:49:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?