15
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

TZOB yöneticilerine suç duyurusu

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, bu ayın 18'inde genel kurul yapmaya hazırlanan Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin (TZOB) yönetimi hakkında, suç duyurusunda bulundu.

Bakan onayı ile TZOB'da yapılan inceleme sonrası hazırlanan denetim raporunda, Başkan Şemsi Bayraktar ve yönetim kurulu üyelerinin 'harcırah ve yol harcamalarının çok yüksek gösterildiği' ifade ediliyor.

Bakanlık denetim elemanları tarafından hazırlanan raporda, Japonya'dan, 1999 yılında deprem yardımı olarak gönderilen ve bu yıl itibariyle 1,7 milyon YTL'ye ulaşan paranın amacı dışında kullanıldığı savunulurken, Manisa Mitinginde kullanılan posterlerde başkan ön plana çıktığı için, posterlerin parasının TZOB Başkanı Bayraktar'dan alınması gerektiği kaydedildi.

Eski TZOB muhasip üyesi Şahin Tekin'in yaptığı ihbarlar ve eski Kütahya Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Dereköylü'nün şikayeti üzerine, geçen yıl Aralık ayında, bakan oluru ile TZOB'da inceleme başlatıldı. İnceleme için görevlendirilen 4 müfettiş, raporlarını Bu yıl Mart ayında tamamladı. Raporda yer alan tespitler üzerine, TZOB yöneticileri hakkında, Nisan ayında Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

AA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2007 Cumartesi 11:57:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?