16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

UEFA'da asıl golü Atina atacak

AC Milan ile Liverpool FC arasında Atina'da çarşamba gecesi oynanacak olan UEFA Şampiyonlar Ligi final karşılaşmasının, ev sahibine yaklaşık 26 milyon avro gelir getireceği bildirildi. 

Bağımsız araştırma şirketi KRC, UEFA Şampiyonlar Ligi resmi sponsoru MasterCard adına gerçekleştirdiği araştırma için UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'ne ev sahipliği yapmış şehirlerden uzmanları bir araya getirdi. 

Araştırmaya göre, 2005 İstanbul Finalinin heyecanla beklenen tekrarının hemen öncesinde uzmanlar, Atina'nın tüketici harcamalarında artış, turizmde patlama, gelişmiş bir imaj, şehrin artan bilinirliği ve yükselen sponsorluk gibi konularda avantaj sağlayacağını söylüyor. Ayrıca uzmanlar, UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'ne ev sahipliği yapmanın, şehrin gelecekte diğer önemli spor olaylarına ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapma şansını da artıracağı konusunda görüş birliğindeler. MasterCard'ın araştırmasına göre barlar, restoranlar, oteller, perakendeciler, ulaşım sağlayıcılar ve Olimpik Stad'ın idarecileri bu avantajlardan en fazla yararlanacak olan kesim içerisinde yer alıyor. 

AC Milan ile Liverpool FC arasında 23 Mayıs Çarşamba akşamı Atina Olimpiyat Stadyumunda oynanacak olan UEFA Şampiyonlar Ligi final karşılaşmasının, ev sahibine yaklaşık 26 milyon avro gelir getirmesinin beklendiği bildirildi. Uzmanlar ayrıca, etkinlikten önce ortak kültürel faaliyetlerin ve otel imkanlarının artırılmasının tüketicileri daha fazla kalma konusunda cesaretlendireceğini ve yerel ticareti daha da artıracağını düşünüyorlar.

BÜTÜN AVANTAJLARIN BİR ANDA HİSSEDİLMESİ BEKLENMİYOR 

MasterCard adına KRC tarafından yapılan araştırmaya katılan sekiz uzmanın yedisi, başarılı bir Atina finalinin şehrin ticaretine artış getireceğini belirtirken, yarısı başarılı bir gezi sonrası kişisel tatilleri için Atina'ya dönecek taraftarlar sayesinde turizmde daha uzun süreli bir artış bekliyorlar.
Milliyet internet
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 15:03:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?