19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Ülker'den İslami Dow Jones Fonu

Ülker Grubu'na bağlı Bizim Menkul Değerler, Dow Jones Islamic Market Turkey endeksine dayalı yatırım fonu kurdu.

Ülker Grubu bünyesinde yer alan Bizim Menkul Değerler (BMD) 'Dow Jones Islamic Market Turkey' endeksine dayalı, 'DJIM Türkiye A Tipi Borsa Yatırım Fonu' kurdu.
Dow Jones ve BMD arasında yapılan anlaşma sonucu 'Dow Jones Islamic Market Türkiye' adıyla BMD'ye lisanslanan fonda, 15 Türk firması yer alıyor. 23 - 24 Ocak tarihlerinde yatırımcılara sunulacak olan DJIM Türkiye A Tipi Borsa Yatırım Fonu'nda yer alan şirketler şöyle:
"Adana Çimento, Akçansa, Anadolu Cam, Arçelik, Aygaz, Çimsa, Eczacıbaşı İlaç, Ereğli Demir Çelik, Ford Otosan, İş GYO, Petkim, Trakya Cam, Türk Otomobil Fabrikaları AŞ, Ülker Gıda ve Zorlu Enerji."
Fon, SPK'ya yapılan başvurunun onaylanmasıyla birlikte, normal bir hisse senedi gibi halka arzı gerçekleştikten sonra işlem görmeye başlayacak.

'Yabancı ilgisi artacak'
Tek bir işlemle ülke ve sektör pozisyonlarını yönetmeye imkân tanıyan fon, önemli avantajlara sahip. Portföy işlemleri daha az olan fonun komisyon giderleri de azalıyor.
BMD Portföy Yönetimi Müdürü Avşar R. Sungurlu, Fon'un Türkiye'ye önemli kazanımlar sağlamasını beklediklerini ifade ederek, bu yeni ürünün, özellikle bölgesel avantajlar nedeniyle Türkiye'ye yabancı ilgisini pozitif yönde etkileyeceğini belirtti.


45 firma başvurdu
Fonun tanıtımı nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Dow Jones Indexes'in iştirakı Stoxx Ltd yöneticisi Lars Hamich, Körfez ülkeleri ve Ortadoğu'da ciddi yatırımcılar bulunduğunu, Türkiye'de de uygun bir yatırım ortamı olduğunu, bu nedenle böyle bir fonu sunduklarını söyledi. Hamich, endekste yer alabilmek için 45 firmanın müracaat ettiğini belirterek, "15 firma rakamı değişebilir, artabilir" diye konuştu.
Milliyet
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2006 Cuma 10:57:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?