22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Ulusoy'dan turizmcilere tavsiye

TÜRSAB Başkanı Ulusoy, turizmcilere az vergi vermek için ilg,inç bir akıl verdi...

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy turizmcilere seslenerek "Maliyeye lüks arabayla gitmeyin, bisikletle gidin." dedi.


Başaran Ulusoy, TÜRSAB'ın 35. kuruluş yıldönümü anısına Antalya'daki üyelerine yemek verdi. Talya Otel Kongre Merkezi'ndeki yemekten önce şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. 10 yıldır TÜRSAB'ın başında bulunan Başaran Ulusoy yaptığı konuşmada terör olaylarına değindi. Türkiye'yi kaşımak isteyenlere, "Kendiniz kaşınırsınız" diye seslenen Ulusoy, birilerinin aklına gelince sözde Ermeni soykırımı tasarısını gündeme getirdiğini hatırlatarak, "Tarihi, tarihçilere bırakın." çağrısında bulundu. Terörist saldırılarda şehit düşen gençlerin Türk halkını birbirine yaklaştırdığını kaydeden Ulusoy, Türkiye'nin güçlü ve büyük bir devlet olduğunu hatırlattı.

Başaran Ulusoy, 1986 yılında 130 milyon dolar olan turizm gelirlerinin aradan geçen 10 yıl içerisinde 22 milyar dolara yükseldiğini söyledi. Buna rağmen KDV ve ÖTV yükünü sırtında taşıyanın turizmciler olduğuna işar eden TÜRSAB Başkanı, geçen yıl oluşan bütçe açığını da kendilerinin kapattığını savundu.

Türkiye'nin bundan sonra turizmden para kazanmaya başlaması gerektiği tavsiyesinde bulunarak "Hepiniz birer delilik yapmışsınız. Acente kurmuşsun. Oteller de delilik yapmış. Şimdi akıllı olup para kazanma zamanı. Hesap yapma zamanı. Çünkü hesap yapmazsanız maliye bize hesap yaptırır. Kemal Unakıtan abimiz bizim ortağımız. 'Kazanmadın mı, beni enterese etmez.Vergi çalışıyor, ver paranı' diyor." diye konuşan Ulusoy, gelir ve vergi uzmanları ile yaptıkları görüşmelerde kendilerini ifade etmeye çalıştıklarını anlattı. Dolar kuru nedeniyle yüzde 34 zarar ettiklerini maliyecilere anlatmaya çalıştıkları ifade eden Ulusoy, meslektaşlarına şu tavsiyede bulundu: "Maliyecilere ve devlet erkanına lüks arabalarla gitmeyin. Bisiklete binin. Bizi çok zengin zannediyorlar. Yok öyle birşey."

Turizmcilerin, han hamam alarak servet edinmekten sermaye sahibi olmaya fırsat bulamadıkları eleştirisinde de bulunan Ulusoy, sermaye sahibi olan Avrupalıların Türkiye'ye gelerek enerji ve haberleşme alanlarına yatırım yaptıklarını, banka ve liman satın aldıklarını hatırlatarak "Teminat mektubu bulmakta zorlanacaksınız. Ziraat ve Halk bankalarını saymayın, çünkü 18. katına çıkana kadar nefesimiz tıkanır. İş Bankası ve Bank Asya var. Gerisi satılmış." diye konuştu. Sermaye sahibi olamadıkları için hesap yapmaktan başka çareleri bulunmadığını belirterek Merkez Bankası'nın faizlerini düşürmemesini de eleştirdi. Mevcut faiz oranlarıyla yatırım olanağı olmadığını savunan Ulusoy, "Merkez Bankası, piyasanın üretken bir hale getirilmesi için faizleri indirmek zorundadır" dedi.

ajanslar
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2007 Cumartesi 14:27:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?