30
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Umarım elim uğurlu gelir!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, New York borsasının açılışını yaptı. Gül, ABD saati ile sabah 09.30’da gongun düğmesine basarak borsayı açtı.

Bu sırada Gül’ün yanında New York Menkul Kıymetler Borsası Euronext CEO’su Duncan Niederauer de hazır bulundu. İşlemlerin yapıldığı salonda çalışan brokerlar bu sırada Gül’ü alkışladı.

Ekonominin kalbindeyim

New York borsası özel defterini de "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül" diye imzalayan Cumhurbaşkanı Gül, bunun ardından kısa bir açıklama yaptı. Gül, "New York Borsası’na gelmekten çok mutluyum. Aslında şu anda çok ilginç bir zamanda buradayım çünkü mali kriz var ve mali krizin dünyaya yansımaları var. Ama her şeyin iyi olacağını ümit ediyorum. Burası ekonominin kalbi" dedi.

Salona da indi

Gazetecilerin "Eliniz uğurlu gelir mi" sorusuna karşılık Gül, "umarım" cevabını verdi. Niederauer Duncan da "Abdullah Gül’ü bugün burada konuk etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Gül, BM genel kurulu toplantıları ve mali kriz nedeniyle çok yoğun bir hafta yaşayan New York borsasının son gününde bizi ziyaret etti" diye konuştu. Gül daha sonra işlemlerin yapıldığı salona geçti. Bu arada Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Duncan ve Gül bir süre borsa ile ilgili sohbet ettiler. CNN International’ın New York borsasından yaptığı yayına da katılan Gül’e, Türkiye’nin de birkaç yıl önce ABD’deki gibi bir ekonomik kriz yaşadığı, bu krizden başarıyla çıktığı hatırlatıldı ve iki kriz arasındaki benzerliklerden bahsetmesi istendi. Abdullah Gül, benzer bir krizin 2001’de Türkiye’de yaşandığını, Türkiye’nin bunun üstesinden geldiğini ve şu anda güçlü bir ekonomiye ve finans sektörüne sahip olduğunu kaydetti. Türk ekonomisinin artık "dış şoklara" karşı hazırlıklı olduğunu ve güçlendiğini ifade eden Gül, "Umarım burada yaşanan sıkıntı da yakında sona erer" dedi. Türkiye’nin, ABD’deki krizden etkilenip etkilenmediğine ilişkin bir soru üzerine de Cumhurbaşkanı Gül, şu anda Türkiye’deki durumun "rahat" olduğunu söyledi ve bu tip krizlere karşı finans sektörünün hazırlıklı olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin şu anda ABD’deki krizden çok fazla etkilenmediğini belirtti.

hürriyet
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 07:02:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?