18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Unakıtan: Sıkı mali disiplin 2005’te de sürecek

Ankara - Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Maliye politikasının temel önceliğinin mali disiplinin sağlanarak kamu borç stokunu makul seviyeye indirmek ve istikrarlı büyüme ortamını oluşturmak" olduğunu söyledi.

TBMM Genel Kurulu’nda, 2005 Mali Yılı Bütçe Kanunu Tasarısı’nın sunuş konuşmasını yapan Unakıtan, Hükümetin tek haneli rakamlara indirdiği enflasyonu daha da aşağılara çekmek ve kalıcı kılmak, kamu borç stokunu düşürmek, üretim ve ihracat artışını sürdürmek, işsizliği azaltmak ve istikrarlı büyümeyi devam ettirmek azminde olduğunu bildirdi.

"Bunu hedef alan ekonomik programı disiplinle ve kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz" diyen Unakıtan, "2003 ve 2004 yılları bütçelerinde ulaştığımız başarı, kamu maliyesinde düzlüğe çıktığımız ve mali sorunları tamamen ortadan kaldırdığımız anlamına gelmemektedir. Geçmişte yaşadığımız sıkıntıları bir daha yaşamamak için mali disiplin anlayışının temel öncelik olarak devam etmesi gerekmektedir" dedi.

2005 yılı bütçesinde de kamu sektöründe mali disiplinin kararlı şekilde uygulanması hedefini ön planda tuttuklarını dile getiren Unakıtan, şöyle konuştu:

"Kural olarak 2005 yılı yatırım programına ek yatırım cetvellerinde yer alan projeler dışında herhangi bir proje için harcama yapılmayacaktır.

Taşıt alımı, ancak acil ve zorunlu hallere mahsus olmak üzere ve Bakanlar Kurulu kararıyla yapılabilecek, bazı hallerde taşıt ihtiyacı belirli kurallar çerçevesinde hizmet alımı suretiyle karşılanacaktır."

AA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2004 Pazartesi 18:09:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?