18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Unakıtan: Siyasi koşulla borç söz konusu değil

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Türkiye`nin siyasi koşula bağlı olarak 8 milyar dolarlık bir borç kullanmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Bakan Unakıtan, 2006 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2004 Mali Yılı Kesinhesap Kanunu tasarılarının maddelerinin görüşmeleri sırasında, milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Yeni yılda YTL ile ilgili problem yaşanmayacağını ve yeni liraya uyumun yüzde 95 oranında gerçekleştiğini söyleyen Unakıtan, özelleştirme gelirlerinin Türkiye`nin dış borçlarının ödenmesinde kullanılmasının da doğal olduğunu belirtti.

Türkiye`nin, Dubai`de ``Devlet Bakanı Ali Babacan tarafından imzaladığı siyasi koşullu bir sözleşme ile 8 milyar dolarlık borç alıp almadığı`` yolundaki soruyu ise Unakıtan, şöyle yanıtladı: ``Böyle bir borç alma söz konusu değildir. Böyle bir sözleşme de yürürlükte değildir. Alınmamış paranın nesini soruyorsunuz ikide bir... Türkiye Cumhuriyeti`nin hiçbir hükümeti siyasi koşullu borç almaz ve almamıştır. Öküz altında buzağı aramayın; bırakın bu işleri...`` 2006 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı`nın 3 maddesinin daha kabul edilmesinin ardından birleşime ara verildi. Görüşmeler, 9. madde üzerinden devam edecek.

aa
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2005 Pazar 20:24:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Nuri BAYRAKTAR IP: 81.213.171.xxx Tarih : 26.12.2005 01:56:04
SAYIN unakıtan ATIYORSUNUZ. ATMAYINIZ. BİR BAKANA HİÇ YAKIŞMIYOR.