16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Unakıtan'ın açıklamalarına yalanlama

Bazı siyasetçi ve medya mensuplarının mali bilgi ve hesaplarının usulsüz sorgulama soruşturması kapsamında görevden uzaklaştırılan Başmüfettiş Hamza Kaçar, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın bugün yaptığı yazılı açıklamasındaki ifadelerin doğru olmadığını iddia etti. 

Uçarcı, Sarıoğlu Hukuk Bürosu tarafından Kaçar adına yapılan yazılı açıklamada, Kaçar'ın hiçbir şekilde bilgi, belge ve kayda dayanmayan değerlendirme ile açıklamalarda bulunmayacağı ve görevinin gereği olarak da bulunmadığı belirtildi ve şöyle devam edildi: 

''Bu nedenle Maliye Bakanı Sayın Kemal Unakıtan ile ne zaman, nerede ve kaç kez görüştüğünü ve bu görüşmeler ile içeriğinden hangi makamları görüşme öncesi ve sonrasında bilgilendirdiğini, Maliye müfettişliğine olan saygısı ve almış olduğu devlet terbiyesi gereği açıklaması söz konusu değildir. Ancak Maliye Bakanı Sayın Unakıtan tarafından yapılan açıklama tamamen maksatlı, yanıltıcı ve tahrik edici mahiyettedir. 

Yasin Al Kadı soruşturmasının tüm boyutlarıyla incelenmesini engelleyenler, bu durumun ortaya çıkmasını önlemek için, kendilerine verilen şifrelerle ve herhangi bir kısıtlama getiren mevzuat hükmü olmadığı halde, sisteme girişlerini usulsüz giriş olarak nitelendirmek suretiyle, müvekkilimiz Hamza Kaçar ve diğer Maliye Bakanlığı görevlilerini gerçeğe aykırı beyan ve suçlamalarla kamuoyu önünde linç etmektedirler. ''
aa
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2007 Cumartesi 22:06:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?