16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Unicredit çok umutlu

Yapı Kredi Bankası'nın ana hissedarlarından olan UniCredit YTL'den son derece umutlu. UniCredit Türkiye uzmanlarından Simon Quijano Evans önümüzdeki sene doların 1.24 YTL'ye gerilemesini bekliyor.


UniCredit'in 4 yıldır düzenlediği Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki Gelişmekte Olan Piyasalar (EEMEA) Konferansının bu yılki toplantıları İstanbul'da yapılıyor. Etkinlik kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuşan Evans, gazetecilerin Türkiye'deki faiz oranlarına ilişkin sorularını yanıtladı.

Merkez Bankası'nın yıl sonu için yüzde 4 enflasyon hedefi bulunduğunu hatırlatan Evans, “Merkez Bankası, enflasyon hedefini ikinci kere gıda fiyatlarındaki artıştan dolayı tam tutturamayacak olabilir” dedi.

Merkez Bankası'nın piyasaları güvenilir kılabilmesi, enflasyon hedefini tutturabilmesi için faiz oranlarını bu şekilde ayarladığını savunan Evans, “Bence enflasyon 2008 yılı sonunda yüzde 5 seviyesine kadar inecek. Merkez Bankası şu anda beklemelidir. Çünkü global bir etki yaşanabilir. Global krizlerin etkilerinin burada hissedilecek olmasından dolayı Merkez Bankası şu anda faiz oranlarını düşüremez, düşürmeye başlayamaz” görüşünü dile getirdi.

YTL ile ilgili gelişmelere ilişkin de Evans, "YTL'de son derece olumlu gelişmeler olacak. 2008 yılında dolar 1.24 YTL olacak, tutulacak. Çünkü Merkez Bankası çok temkinli piyasayı yönetiyor" şeklinde konuştu.

Evans, Türkiye'nin yabancı doğrudan yatırımlarda çok daha cazip hale geleceğini, bazı şirketlerin büyüme potansiyelinin de olacağını bildirdi.

UniCredit Hisse Senedi Piyasaları Direktörü Martin Rauchenwald da dün başlayan konferansta, yüzlerce yatırımcının 60 şirketle bir araya geldiğini, toplantıda dün ve bugün 550 bire bir görüşme gerçekleştirildiğini söyledi. Rauchenwald, “Bu, gelişmekte olan piyasalara yatırımcı ilgisinin ne kadar arttığını gösteriyor. Sermaye piyasalarında çok kısa süre öncesine kadar sıkışıklık yaşanmasına rağmen bu ilgi devam ediyor” dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2007 Cuma 15:24:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?