16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Unilever Türkiye'ye güveniyor

Omo, Lipton, Dove, Knorr gibi markaların üreticisi Unilever Türkiye, 2006 yılında sürdürdüğü gelişimi 2007 yılında da devam ettiriyor. Geçen yılı YTL bazında yüzde 20’lik büyüme ile kapatan şirket, 2010’a kadar olan dönem için büyüme hedefini belirledi.



Unilever Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Karaca, Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirdiği toplantıda, yeni yönetim kurulu üyeleri Gıda Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin ve Ev ve Kişisel Bakım Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Zeynep Yalım Uzun’un yanı sıra Algida Pazarlama Direktörü Şükrü Dinçer ile birlikte basının karşısına çıktı. Unilever’in global finansal verilerinin ve markalarının vizyonlarının paylaşıldığı toplantıda, Karaca, Unilever’in bölge ve kategori bazında geniş tabanlı, sürdürülebilir büyüme gerçekleştirdiğini vurguladı.

Unilever Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Karaca, Unilever’in Türkiye'de halen farklı kategorilerde 100 milyon YTL yatırımı olduğunu aktararak, “Unilever Türkiye olarak 2010 yılına kadar yılda ortalama yüzde 15 ila 20 oranında büyüme hedefliyoruz" dedi.

İzzet Karaca, toplantıda yaptığı konuşmada, Unilever'in dünya çapındaki cirosunun geçen yıl 39,6 milyar euro olarak gerçekleştiğini, ciro büyümesinin ise yüzde 3.8 olduğunu söyledi. Geçen yıl ticari karlılığını yüzde 13.6 artıran şirketin 2007 ilk çeyreğinde 9.5 milyar dolar euro ciro ve yüzde 5.7 büyüme oranına uaştığını ifade eden Karaca, Unilever'in bölgesel ve kategori bazındaki "sürdürülebilir büyüme" trendini devam ettirdiğini vurguladı.
AA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2007 Pazartesi 15:59:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?