19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Unilever'in Türkiye cirosu

Temizlik kimyasalları, gıda ve kişisel bakım ürünleri alanında bir dünya devi olan Unilever, Türkiye pazarında YTL bazında yüzde 20 ve dolar bazında yüzde 27 büyüme kaydederek, daha önce 2005 yılı için belirlenen 1 milyar dolarlık ciro hedefine ulaştığını açıkladı.
Türkiye'de daha çok Omo, Lipton, Dove ve Knorr gibi markaların üreticisi olarak tanınan şirket, dünya genelinde ise 2005 yılını 39.6 milyar euro ciro ve 5.3 milyar euro kar ile kapattı.
Dünyanın en büyük hızlı tüketim ürünleri şirketlerinden Unilever, özellikle 4. çeyreğin beklenenden daha güçlü ve verimli geçmesi ile 2005 yılı satışlarında yüzde 3.1'lik bir artış kaydetti.
Açıklamada, "Unilever, Türkiye'nin de içinde bulunduğu Asya ve Afrika bölgesinde lider konumda olan markalarının satışlarını, tüketici beklentileri doğrultusunda yüzde 9 oranında artırdı. Türkiye, ürün yelpazesine eklenen yeni varyantlarla, OMO markası ve yeşil çay ve bitkisel çay kategorilerine adım atan Lipton markası ile bölgede dikkat çekerek yenilikçi ülkeler arasında yer aldı" ifadelerine yer verildi.
Şirket global pazarlarda reklam ve pazarlama faaliyetleri başta olmak üzere yatırımlara 500 milyon euro harcadı.
Unilever Başkanı Patrick Cescau, şirketin 2006 yılında da yatırıma ve büyümeye devam edeceğini söyledi. Dünyanın yaklaşık 150 ülkesinde her gün 150 milyon tüketiciye farklı markalarıyla ulaşan Unilever Ar-Ge faaliyetlerine yılda ortalama 2 milyar euro yatırım yapıyor.
.
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2006 Cuma 19:00:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?