30
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Varoşlarda kredi atağı

ABD ve Avrupa piyasalarındaki likidite sıkışıklığına rağmen Türkiye’nin global krizden çok fazla etkilenmemesi, fon yaratmak isteyen yabancı bankaları Türkiye’ye çekiyor. Global likidite krizinde 7.2 milyar dolarlık dolandırıcılık olayı ile gündeme gelen Fransa’nın önde gelen bankalarından Societe Generale umudunu Türk halkına bağladı. Yılbaşından itibaren özellikle banka trafiğinin yoğun olmadığı yerlerde ‘KrediVer’ markasıyla şubeler açmaya başlayan banka, aylık yüzde 1.59 faiz ile kefilsiz tüketici kredisi dağıtıyor.

11 SAAT MESAİ YAPIYOR

Türkiye’de 1989 yılından beri kurumsal bankacılık sektöründe faaliyet gösteren Societe Generale, 2007 yılının son aylarında rotasını tüketicilere çevirdi. ‘KrediVer’ şubeleri diğer bankaların aksine cumartesi dahil akşam 20.00’ye kadar mesai yaparken, 3 ay ile 60 ay arasında değişen vade seçenekleriyle 10 bin YTL’ye kadar tüketici kredisi kullandırıyor.

İKİ GÜNDE KREDİNİZ CEPTE

19 yıldır Türkiye’de ağırlıklı kurumları fonlayan ve sessiz sedasız çalışmalarını sürdüren banka, ‘KrediVer’ markasıyla halka inerken, kredi çağrılarında klasik uslubunun yanısıra farklı halk işi bir üslup kullanmayı tercih ediyor. Bu üslup özellikle ‘KrediVer’ şubelerine asılan afişlerde de kendini gösteriyor. “Memlekete gidiş parası verelim”, “Çocuk bilgisayar istiyor, para lazım”, “Ehliyet için kurs parası mı lazım, hemen gel” gibi afişlerle tüketicileri bankaya davet ediyor. Societe Generale’den tüketici kredisi almak için şubeye gitmeye gerek yok. İnternetten ve cep telefonundan da başvuruları kabul ediyor. Kredi başvurusu onaylandıktan sonra para doğrudan elektronik olarak hesabınıza transfer ediliyor. Kredi başvurusunun onaylanması ise başvurudan itibaren iki günde sonuçlanıyor. Ancak KrediVer Çağrı Merkezi’ndeki görevliler yoğunluk nedeniyle bu sürecin bir haftayı bulabildiğini belirtiyor.

144 yıllık mazisi var

Merkezi Paris’te bulunan Fransız bankacılık devi Societe Generale 1864 yılından beri hizmet veriyor. 16 Kasım 1989 tarihinde İstanbul’da şube açarak Türk bankacılık sektörüne giren banka, bugüne kadar kurumsal bankacılık, yatırım bankacılığı, sendikasyon ve proje finansmanı gibi bankacılık faaliyetlerinde bulundu. 2005 yılında Garanti, Denizbank ve Oyak Bank’ı almak için de girişimlerde bulunan banka, 2007’nin son aylarında bireysel bankacılık sektöründe KrediVer markası ile tüketici kredisi faaliyetine başladı.

Varoş semtlerde şube açıyor

Julien Ochonisky, bugüne kadar 15 adet KrediVer şubesi açtıklarını belirterek şubeleşmede diğer bankaların hiç bulunmadığı ve geleneksel bankacılık hizmetinden yararlanmayan bölgeleri tercih ettiklerini söyledi. Ochonisky, şunları söyledi: “18 ile 60 yaş arasında, düzenli geliri olan her Türk vatandaşı bireysel ihtiyaçları için kredi başvurusunda bulunabilir. Özellikle hedef kitlemizin kendisini rahat hissedeceği, sade, ferah ve gösterişten uzak yerler belirledik. Özellikle geleneksel banka şubelerinden gerekli hizmeti göremeyen veya bu şubelere girmeye cesaret edemeyen müşterilerimizden çok olumlu tepkiler aldık.”

26 ülkede tüketiciyi finanse ediyoruz

Societe Generale’in tüketici finansmanına 2002’den itibaren odaklandığını aktaran Societe Generale Müdürler Kurulu Üyesi ve Tüketici Finansmanı Müdürü Julien Ochonisky, 3 ülkeyle başlayan faaliyetlerin şu anda 26 ülkeye yayıldığını söyledi. Ochonisky, “Türkiye’deki tüketici finansman pazarının yüksek potansiyeli gözönüne alındığında, bu pazara girme kararımızın global stratejimizle bire bir uyumlu olduğu görülüyor. Hiç şüphesiz kurumsal ve yatırım bankacılığı faaliyetlerimiz de sürecek” dedi.

Akşam
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2008 Pazartesi 04:45:49
Güncelleme :4 Ağustos 2008 Pazartesi 04:49:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 88.253.89.xxx Tarih : 4.08.2008 23:32:58

bu yöntem eskiden batakhamnelerde kumarhanelerde uygulanırdı parası yada malı olan kafakola alınırdı parası yoksa borç verilirdi o para bittimi senet imzalatılırdı hükümetin yöntemi belli oldu satacak mal bitti şimdi borçlandırıp tmsf ye mal kazandırma yoluna gidiliyor