29
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Veraset İntikal Vergisi kalkıyor

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, uygulamada olan bir vergi çeşidini tamamen kaldıracaklarını açıklarken, bunun veraset ve intikal vergisi olup olmadığı yönündeki soruya ise “Bakın, çalışanlar görülüyor” yanıtın verdi.

Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında “Çocuklarda Vergi Bilincini Geliştirme Eğitimi Projesi” (VerGİBilir) protokolü imzalandı. Protokol sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Maliye Bakanı Unakıtan, gelecek dönemde uygulamada olan bier vergi çeşidini tamamen kaldıracakları mesajını verdi.

Unakıtan, tüm vergilerin kaldırılmasının mümkün olmadığını ifade ederken, “Vergiler olduğu gibi kalkacak değil tabii. Bir vergiyi tamamen kaldıracağız. Bu konudaki çalışmalar da ilk olarak hükümete önce sunulacak.

Kaldırılması düşünülen vergi, zaman zaman alınan bir vergi çeşidi” dedi.


Unakıtan, bir gazetecinin söz konusu verginin veraset ve intikal vergisi olup olmadığı yönündeki sorusuna ise “Bakın, çalışanlar görülüyor” yanıtını verdi.

ANKA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2008 Salı 14:23:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hüseyin Erdoğan IP: 88.236.143.xxx Tarih : 7.03.2008 17:04:11

Tüm vergiler kalksın ve Halkın ödenen vergilerden dolayı devletten almış olduğu hizmetlerde kalksın ,Herkes birbirini İDARE ETSİN(İyi niyetli olarak) herhes vicdani kanaat parası ödesin Fitre,Zekat.... vs gibi Adam gibi adam olanlar adam olur o zaman parası çok olupda karakteri olmayana adam ve zengin denilmez.