20
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Vergi borçlusuna sert çağrı!

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, vergi borçlularına kolaylık getirileceği yönündeki haberlerin gerçeğin yansıtmadığını, bu tür bir çalışma içinde olmadıklarını bildirerek, “Vergi borcu olanlar borçlarını ödesin, kesinlikle af yok” açıklaması yaptı.

Bakan Unakıtan yaptığı yazılı açıklamada, kaum alacaklarının zamanında ödenmesinin zorunlu olduğu, borçlarını ödemeyenlerden bu alacakların “cebri icra” yoluyla tahsil edileceğini belirtti.

Son günlerde kamuoyunda vergi affı beklentisi oluşmaya başladığına işaret eden Unakıtan, böyle bir çalışmanın ise yapılmadığını, bunun tam tersine alacakların takibine hız verildiği, bu nedenle vergi borcu olanların bağlı bulunduğu dairelerle irtibata geçmelerinin kendi çıkarlarına olduğunu anlattı.

Bakan Unakıtan, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun’da değişiklik yapan son yasayla, bir yandan alacakların daha hızlı tahsiline yönelik, diğer yandan da borçlarını ödemek isteyen mükelleflere kolaylaştırıcı nitelikte düzenlemeler getirildiğini ifade etti.

Son düzenlemelerle borç tutarı 50 bin YTL’ye kadar olan mükelleflere borçlarını teminat koşulu aramadan taksitlendirme olanağı sağlandığına işaret eden Unakıtan, borç tutarının bunun üzerinde olması durumunda ise aşan kısmın yarısı kadar teminat alınarak taksitlendirme yapılabileceğini hatırlattı. Unakıtan, çok zor durumda olan mükelleflere önceden 24 aya kadar taksitle borçlarını ödeme imkanı verilebilirken, durumları uygun olan mükelleflere 36 aya kadar taksit imkanı sağlayan yasal düzenlemenin de yapıldığını belirtti. Maliye teşkilatının borcunu ödemek isteyen mükelleflere yardımcı olduğunu ifade eden Unakıtan, getirilen bu kolaylıklara rağmen borcunu ödemeyenlerin ise hiçbir biçimde takipten kurtulamayacağı uyarısında bulundu.

anka
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 12:44:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yaşar Yılmaz IP: 88.230.25.xxx Tarih : 27.06.2008 20:55:50

Bu adam böyle diyorsa bilin ki af vardır,bunların şiddetle karşı çıktıklarına sonradan tersini uyguladıklarına defaten şahit olduk.TC'yi kanun devletine dönüştürdü bu hükümet.Oysa biz isterdik ki TC hukuk devleti olsun.Öyle ki kişi veya şirket 100 ytl'lik usulsüzlük yapmışsa kesilen ceza 60000 ytl olmuştur,bunu hukukla kim bağdaştırabilir,ayrıca suça göre verilecek cezanın da birbirine uygun olması gerekir,çağdaş hukuk bunu gerektirmiyor mu?