22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Vergi rekortmeni çoban

Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde 71 yaşındaki, işadamı Hüseyin Gümüşlü 36 yıldır vergi rekortmenliğini elinde bulunduruyor.

Sarıgöl'de zirai ilaç bayii ve petrol istasyonu sahibi olan iş adamı Hüseyin Gümüşlü vergi rekortmenliği döneminde 36. yılına girdi.

Çevresinde hayırseverliği ile de tanınan Gümüşlü, esnaflığa başlamadan önce köyde çobanlık yaparak bu seviyeye geldiğini belirterek, "Uzun yıllar, köyde çobanlık yaparak hayatımı sürdürdüm. Daha sonraları köyümde küçük bir petrol istasyonu açarak işimi büyüttüm ve bugünkü durumuma geldim. Ben her yıl vergimi tam olarak beyan ediyorum. Bu nedenle de 36 yıldır Sarıgöl'de vergi rekortmenliğini elimde bulunduruyorum. Vergi vermek bana mutluluk veriyor. Herkes vergisini devlete tam olarak verse bu ülke daha çok kalkınır. Ben, hayatta olduğum sürece ilçede vergi rekortmenliğini bırakmayacağım. 2005 yılına ait vergim 122 bin 959 YTL. Bununla ilçede birinci, Manisa genelinde ise 15.sıradayım." dedi. Sarıgöl vergi rekortmeni Hüseyin Gümüşlü, bu arada ilçeye bağlı Tırazlar Köyü'nde kendi adına bir ilköğretim okulu yaptırmış, köy yollarını da asfaltlatmıştı. Ayrıca çevrenin yeşillenmesi için ağaç dikimi yardımı, cami yapımı ve çok sayıda gencin evlenmesine, küçük çocukların sünnetleri için yardım yapmasıyla Gümüşlü, ilçede "Hayır baba" ünüyle tanınıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2007 Salı 17:01:28
Güncelleme :18 Eylül 2007 Salı 17:23:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ramazan KAYA IP: 88.245.142.xxx Tarih : 19.09.2007 00:30:59

Allah RAZI olsun HÜseyin GÜMÜŞLÜ Amcadan herkes onun gibi olabise sadece ben değil birazda etrafımızdakileri aç yoksulları düşünsek ne iyi bir şeydirki bir gence iş olanağı sağlamak onun hayır duasını almak değilmi.bu dünya kimseye kalmaz inanın temiz bir ameliniz varsa sizi kurtaracak odur sağolasın hüseyün amca sağol