22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Vergiler internetten açıklaması

Maliye Bakanlığı, vergi beyannameleri ve bildirimlerinin internet ortamında gönderilmesine açıklık getirdi. Maliye Bakanlığı'nın konuya ilişkin Vergi Usul Kanunu genel tebliği Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Vergi beyannamelerinin ve bildirimlerinin internet ortamında gönderilmesi uygulaması ile ilgili düzenlemelerin 340, 346 ve 357 sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğlerinde yapıldığı hatırlatılan tebliğde, 346 Sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde yapılan düzenleme ile "Beyannameleri Elektronik Ortamda Göndermek Zorunda Olanlar" bölümünde yer alan hadlerde değişiklik yapıldığı kaydedildi.

Buna göre tebliğde, "Ticari, zirai ve mesleki faaliyetlerinden dolayı gerçek usulde vergilendirilen gelir vergisi mükelleflerinden, 31 Aralık 2006 tarihi itibariyle aktif toplamı 50 bin YTL veya 2006 takvim yılına ait ciroları toplamı 100 bin YTL'yi aşanların yıllık gelir vergisi beyannamesini ve geçici vergi beyannamelerini, kurumlar vergisi mükellefleri ise hiçbir hadle sınırlı olmaksızın kurumlar vergisi beyannamesini ve geçici vergi beyannamelerini elektronik ortamda göndermek zorundadır" şeklinde değişiklik yapıldı.

Tebliğe göre, yapılan düzenlemelerle elektronik ortamda beyanname verme mecburiyeti getirilen mükelleflerden, 31 Aralık 2006 tarihi itibariyle, belirlenen hadleri aşan ticari, zirai ve mesleki faaliyetlerinden dolayı gerçek usulde vergilendirilen Gelir Vergisi mükellefleri ile bu hadlerle sınırlı olmaksızın kurumlar vergisi mükelleflerinin, 

-2006 yılına ilişkin olup, 15 Mart 2007 tarihine kadar verilecek olan Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesini,
-2006 yılı hesap dönemine ilişkin olup, 25 Nisan 2007 tarihine kadar verilecek olan Kurumlar Vergisi Beyannamesini,
-2007 yılının birinci geçici vergi dönemine ilişkin olup, 10 Mayıs 2007 tarihine kadar verilecek olan Geçici Vergi Beyannamesini

340 ve 346 Sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğlerinde yapılan açıklamalar doğrultusunda elektronik ortamda göndermeleri uygun görüldü.

Söz konusu dönemleri izleyen dönemlerde verilecek mezkur beyannameler de elektronik ortamda gönderilecek.

İstanbul'da kurulan Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığı mükelleflerine, tüm vergi beyannamelerini elektronik ortamda gönderme mecburiyeti getirildi.

Beyannamelerini elektronik ortamda gönderme zorunluluğu getirilen Büyük Mükellefler Vergi Dairesi Başkanlığı mükellefleri, bu başkanlıklara elektronik ortamda verilebilen tüm vergi beyannamelerini 340 ve 346 Sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğlerinde yer alan usul ve esaslar doğrultusunda elektronik ortamda gönderecekler.




aa
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2007 Perşembe 11:53:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?