30
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Versace Türkiye’ye geri dönüyor

İtalyan moda devi Versace, 1998’de ayrıldığı Türkiye’ye, Unitim Holding’le geri dönüyor. Yeni mağaza Bağdat Caddesi’nde açılacak

Harvey Nichols, Manolo Blahnik, Aldo, Tommy Hilfiger gibi birçok ünlü markanın Türkiye’deki temsilciliğini üstlenen Unitim Holding, şimdi de 1998’de Türkiye pazarından çıkan İtalyan Versace’yi yeniden yatırıma ikna etti. Unitim Holding, İtalyan moda devi Versace’nin ilk mağazasını İstanbul’un Anadolu yakasında bulunan Bağdat Caddesi’nde açmaya hazırlanıyor. 

90’lı yıllarda Ceylan Holding ile Türkiye’ye gelen ve ilk mağazasını Nişantaşı’nda açan marka 1998’de İtalya ile Türkiye arasında yaşanan Öcalan krizi nedeniyle Türkiye’den ayrılmıştı.

Eşarplarıyla gündemde
İtalyan Versace markası özellikle eşarplarıyla İslami kesimin de tercih ettiği markaların başında geliyor. Geçmişte markayı Türkiye’ye taşıyan Ceylan Holding ‘Arap zevkine hitap ediyor’ yönündeki söylemlerden duyduğu rahatsızlığı sıklıkla dile getiriyordu. 

Bu arada Versace markasının, Türkiye’de yapmayı planladığı bir otel yatırımı da gündemde. Daha önce İstanbul’da otel açmak isteyen markanın Avustralya’da bir, Dubai’de iki Versace Palazzo’su bulunuyor.

Türkiye’de ilgi gören bir marka
Versace’nin giyim ve turizm alanlarının yanı sıra farklı iş dallarında da yatırımları bulunuyor. Türkiye’de de satışı yapılan bu ürünler, üst gelir grubuna hitap ediyor. Alman, Vatan ve İtalyan hastanelerini bünyesinden bulunduran Azmi Ofluoğlu’nun sahibi olduğu Universal Group’un, Alman Hastası başta olmak üzere Çamlıca Alman Mediresidence hastanelerindeki dekorasyonlarda İtalyan markasının imzası var. 

Versace saatlerin Türkiye satışı ise bir önceki yıla oranla yüzde 71 artmış durumda. Versace Türkiye’de elde ettiği satışla, İngiltere’den sonra Avrupa ikincisi konumunda. 

Yıllık cirosu 400 milyon euro olan Versace’nin yaratıcısı Gianni Versace, 1997 yılında Miami’de öldürüldükten sonra markanın başına kardeşi Santo Versace, tasarım ekibinin başına ise kız kardeşi Donatella Versace geçmişti.

MİLLİYET
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2008 Cuma 13:49:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?