19
Mayıs
2024
Pazar
EKONOMİ

Vodafone CEO’yu kaptı

Yaklaşık 6 aydan bu yana Türkiye operasyonu için CEO arayışında olan Vodafone, bu pozisyon için, Danone Türkiye’nin Genel Müdürü Serpil Timuray’ı transfer etti

Cep telefonu operatörü Vodafone’un Türkiye’de görev yapacak olan yeni CEO’su Serpil Timuray oldu. Timuray, Danone Türkiye’den transferle Vodafone’un başına atandı. Böylece Vodafone Türkiye, GSM sektöründe bir ilke imza atarak CEO’luk görevine kadın yönetici atamış oldu. Bundan 6 ay önce CEO’luk görevini yürüten Attila Vitai’nin ayrılmasıyla, şirkette bu pozisyon için yeni isim aranmaya başlanmıştı.

İşe 2009’da başlayacak
Timuray, 1 Ocak 2009 tarihinde Vodafone Grubu Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi Direktörü Ian Gray’den görevi devralacak. Gray, “Vodafone’un global deneyiminin Türkiye’de uygulanmasında bize Serpil Timuray liderlik edecek.
Timuray’ın, marka yönetimi ve pazar liderliği konularındaki deneyimlerinin de Vodafone Türkiye’ye yeni bir bakış açısı ve yeni bir enerji getireceğine yürekten inanıyoruz” dedi. 

İş hayatına 1991’de Procter&Gamble pazarlama departmanında başlayan Serpil Timuray, 1999’da DanoneSA bünyesine DanoneSA Tikveşli Pazarlama Direktörü ve İcra Kurulu üyesi olarak katıldı.

Yeni yapılanma uzmanı
Bir süre kurumun Satış ve Pazarlama direktörlüğünü birlikte yürüten Timuray, Haziran 2002’de DanoneSA Süt Ürünleri Genel Müdürü ve İcra Kurulu Başkanı oldu.
Serpil Timuray, 2003’te DanoneSA şirketlerinin Danone Grubu tarafından alımını, Ocak 2004’te Nestle Türkiye sütlü ürünler işinin satın alımı ve entegrasyonunu, 2003-2006 döneminde Groupe Danone’un endüstriyel yatırım programlarından birinin Türkiye’de gerçekleşmesini yönetti. Timuray, SETBİR Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, YASED ve TUSİAD üyesidir. 

Lise eğitimini Üsküdar Amerikan Lisesi ve Amerika’da North Carolina Asheville High School’da tamamlayan ve Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Timuray, evli ve 1 çocuk annesi.

Vodafone Türkiye abone kaybetti
Vodafone, temmuz-ağustos-eylül dönemine ilişkin sonuçlarını açıkladı. 30 Eylül’de sona eren altı aylık mali dönemde Vodafone’un kârı, yüzde 35 gerileyerek 3.3 milyar dolar oldu. Kârın azalmasında, gelişmiş ülkelerdeki satışların düşmesi etkili oldu. Şirket bununla birlikte 1 milyar sterlik boyutunda maliyetleri kısma yönünde yeni bir paketin devreye gireceğini açıkladı. 

Türkiye’de ise Vodafone üç aylık dönemde 46 bin abone kaybı yaşadı. Şirketin abone sayısı 30 Eylül itibariyle 17 milyon 363 bin olarak gerçekleşti. İlgili dönemde 1 milyon sterlin kâr edildiği bildirilen açıklamada, gelir rakamlarında olumlu sonuçlar alındığı gözlendi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 01:42:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?