16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Vodafone'dan 1 milyar dolarlık yatırım

Vodafone'un hedefi: Türkiye'nin en iyi şebesine sahip olmak... Vodafone, Türkiye'deki şebeke altyapısını güçlendirecek.
 
Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Attila Vitai, ''Şebeke altyapısını güçlendirmek amacıyla Motorola ile yaptığımız işbirliği çerçevesinde, iki yıl içerisinde 1 milyar dolarlık yatırım yapacağız'' dedi.

Telsim-Vodafone GSM ağının modernleşmesi ve yenilenmesine yönelik yürütülen çalışmaların ve önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek altyapı yatırımlarının paylaşılması amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Vitai, yaptıkları araştırma sonucunda şebeke kalitesinin müşteri memnuniyetindeki en önemli faktör olduğunu söyledi.

Vitai, bir yıl içerisinde şebekede yaşanan sorunların geçmişte kalacağını belirterek, ''Türkiye'deki en iyi şebeke bizim olacak'' dedi.

''Şebeke altyapısını güçlendirmek amacıyla Motorola ile yaptığımız işbirliği çerçevesinde iki yıl içerisinde 1 milyar dolarlık yatırım yapacağız'' diyen Vitai, bu yatırımla en son teknolojiyi kullanacaklarını, en sıkı güvenlik ve emniyet maddelerini gözeteceklerini, Motorola aracılığı ile istihdam yaratacaklarını ve özellikle ABD'den teknoloji transferi gerçekleştireceklerini söyledi.

"Nokia ile anlaşma imzaladık"

Vitai, Nokia ile de bir anlaşma imzaladıklarını, böylece 3G ve IP'ye hazır hale geleceklerini kaydetti.

1 milyar dolarlık yatırımın çekirdek ve iletim altyapısını, IT ve ilave hizmetleri kapsadığını dile getiren Vitai, bu yatırımın ne kadarlık kısmının Motorola ve Nokia ile yapılan sözleşmeleri kapsadığı konusunda spesifik detaylara giremeyeceğini söyledi.

Vitai, şebeke ve hizmet kalitesi yeterince iyileştirildiğinde Telsim adını çıkaracaklarını belirtirken, ''Bu yıl içerisinde marka olayını tamamlayacağız ama tam tarihi henüz belirlemedik'' dedi.
kenthaber
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2007 Salı 14:12:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?