22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Vodafone'un zararı Türkiye ile azaldı

İNGİLİZ cep telefonu operatörü Vodafone, bu mali yılda zararını azalttığını açıklayarak, son yaptığı satınalmalarla gelişmekte olan pazarlarda güçlü büyümeyi başarma yolunda olduğunu söyledi. 

Operatörün, 31 Mart’ta sona eren 12 aylık dönemde 10.71 milyar dolarlık zararını azaltmasına, Türkiye, Afrika ve Doğu Avrupa gibi gelişmekte olan ülkelerdeki güçlü büyümesi ve Avrupa’da maliyet düşürme çalışmaları yardım etti. 

Operatörün mobil geliri yüzde 6.3 oranında organik olarak arttı. Toplam geliri ise, yüzde 6 oranında artarak, 29.35 milyar sterlinden 31.1 milyar sterline çıktı. Vodafone, bu süreçte operasyon zararını; 14.8 milyar sterlinden, 1.56 sterline düşürdü. Şirketin CEO’su Arun Sarin, Vodafone’un maliyet azaltma ve büyümede iyi bir ilerleme kaydettiğini söyledi. Grubun büyümeye bakışının güçlü olduğunu dile getiren Sarin, "Geçen yıl Vodafone portföyü yeniden şekillendi. Türkiye ve Hindistan’daki satın almalarımız grubun büyümekte olan pazarlardaki büyüme fırsatlarına ilgisini gösteriyor" dedi. Vodafone, şu anki mali yıl için ise gelirlerinin 33.3 milyar ila 34.1 milyar sterlin arasında olacağı tahmininde bulundu. Operasyon kárının ise 9.3-9.8 milyar sterlin arasında olacağı öngörüsünde bulunuldu.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2007 Çarşamba 09:06:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?