18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

WAN-IFRA birleşiyor

Dünyanın önde gelen uluslararası iki dev meslek birliği WAN (World Association of Newspapers) ve IFRA, 1 Temmuz’dan itibaren birleşiyorlar. Birleşme sonucu ortaya çıkan yeni meslek oluşumu, Dünya Gazeteler ve Haber Yayıncıları Birliği (World Association of Newspapers and News Publishers - WAN-IFRA) adını alacak. Yeni oluşum dünya genelinde 120 farklı ülkeden 18 bin yayını, 15 bin internet sitesini ve üç binden fazla şirketi temsil edecek.

WAN-IFRA’nın misyonu

WAN Genel Sekreteri Timothy Balding ve IFRA Genel Sekreteri Reiner Mittelbach tarafından yapılan ortak açıklamada, WAN-IFRA misyonu, şöyle tarif edildi: "Basın özgürlüğünün, kaliteli haberciliğin, gazetecilik etiğinin savunulmasında ve desteklenmesinde, mesleğin ve teknolojinin geliştirilmesinde global gazete ve haber yayıncılığı endüstrisinin ve özellikle üyelerinin ayrılmaz ortağı olmak."

O’Reilly 2010’a kadar başkan

Birliklerin genel kurulları tarafından onaylanan birleşme, 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak. WAN’ın Paris’teki ve IFRA’nın Almanya’nın Darmstadt kentindeki merkezleri birleşme sonrası, eşmerkez olarak faaliyete devam edecek. WAN Başkanı ve Dublin merkezli Independent News and Media şirketinin CEO’su Gavin O’Reilly, 2010’a kadar yeni oluşumun başkanlığını üstlenecek. IFRA Başkanı ve Avusturya merkezli Styria Medien AG şirketinin CEO’su Horst Pirker ise başkan yardımcılığı görevini alacak, 2011’den itibaren de başkanlığı devralacak.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2009 Pazar 15:43:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?