29
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Weblebi.com kendini feshetti

İnternet alışveriş sitelerinden Weblebi.com bugün itibariyle ticari hayatını sonlandırdığını açıkladı.

www.weblebi.com adresine konulan bir açıklamayla sitenin kapatıldığı açıklandı.

Kapanmanın gerekçesi olarak son dönemde yaşanan bazı olumsuz olaylar gösterilirken, internet alışveriş sektöründeki bazı firmaların zora girerek kapanmaları nedeniyle ürün tedarikçilerinin ve bankaların sektöre olumsuz bakmaya başladığından dem vuruldu.

Siparişler ne olacak?

Tüm bu olayların sonucunda sitenin işleyemez duruma geldiğinin bildirildiği açıklamada daha önceden sipariş vermiş olup halen ürünleri ellerine ulaşmayan müşterilerle ilgili de bilgi verildi.

Buna göre kullanıcıların vermiş olduğukları siparişin kargoya verilip verilmediğini Weblebi.com sipariş takibi sayfasından kontrol etmesi istendi. (http://www.weblebi.com/Siparislerim.aspx )

Eğer sipariş Weblebi.com tarafından henüz kargo şirketine teslim edilmemişse, tüketicinin siteden yapılan alışverişte kullandığı kredi kartının bağlı olduğu bankaya bir itiraz dilekçesi yazarak ilgili tutarın kredi kartına iade edilmesini talep etmesi istendi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Mastercard / Visa kuralları gereğince eğer siparişinizin kargo fişi ibraz edilemiyorsa, bankanız kredi kartınıza bu meblağı iade edip, firmamız hesabından ilgili tutarı tahsil etmekle yükümlüdür. Bu açıdan her durumda siz tüketici olarak mağdur olmadan sipariş tutarınızın tamamını iade olarak alabileceksiniz.

Daha önce satın almış olduğunuz ve size teslim edilmiş tüm ürünler üretici ya da ithalatçı firma garantisi altındadır. Yasal garanti süresi içersinde herhangi bire sorun yaşamanız durumunda, üretici ya da ithalatçı firma ürününüzdeki kusuru telafi etmekle yükümlüdür."

1736 şikayet var

Tüketicilerin sorunlarını yazdıkları Şikayetvar.com adlı sitede Weblebi.com ile ilgili 1736 şikayet bulunuyor. Şikayetlerin özellikle son aylarda arttığı dikkat çekiyor.

Weblebi.com'un geçmişi

2000 yılının Ekim ayında 12 kişilik bir ekiple faaliyet geçen Weblebi.com, 2003 yılında yeni kurulan Pro-Net İnternet Hizmetleri A.Ş. firması altında faaliyetlerini 5 Ağustos 2008 tarihine kadar sürdürdü.

Weblebi.com'un genel müdürlüğünü 2006 yılının Mayıs ayından bu yana Tuna Yüksel sürdürüyordu. Tuna Yüksel daha önce de TMSF tarafından el konulan Bascuda.com'un yönetici ortağıydı.

Bascuda.com'da benzer bir şekilde verilen siparişleri yerine getiremez duruma düşmüş

...
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2008 Salı 16:51:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?