16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Wolfowitz’in yerine Zoellick

UluslararasI çevrelerin yoğun baskısına rağmen Dünya Bankası’nın tepesine yine bir ABD’li geliyor.

Berlin Duvarı’nın yıkımından, Doha anlaşmasına kadar uluslararası alanda bir çok anlaşmada kilit rol oynayan ABD eski Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Robert Zoellick, Dünya Bankası’nın en üst yöneticisi olmaya hazırlanıyor.

Yaşanan aşk skandalı nedeni ile 30 Haziran’da görevini bırakacak olan eski başkan Paul Wolfowitz’in yerine geçecek Zoellick, Başkan Bush’a yakınlığıyla biliniyor.

Olası diğer adaylar arasında ise ABD eski Hazine Bakanı Robert Kimmitt yer alıyor. ABD’li yetkililer 30 Haziran’da görevini bırakacak olan Wolfovitz’in yerini alacak kişinin isminin kesinlik kazanmadığını ve bankanın başına Beyaz Saray’ın seçtiği bir ABD’linin geçeceğini açıklasa da 53 yaşındaki Zoellick’in yeni Dünya Bankası Başkanı seçileceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Göreve geldiği günden itibaren gerek aşk skandalıyla gerek delik çoraplarıyla dünya gündeminden düşmeyen Wolfowitz, 30 Haziran’da Dünya Bankası Başkanı görevinden çekilme kararı almak zorunda kaldı. Wolfowitz’in yıllık geliri 391 bin 440 doları buluyordu.



Vatan
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2007 Çarşamba 10:13:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?