25
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Yalçındağ'a İtalyan nişanı

TÜSİAD Başkanı Yalçındağ’a İtalyan nişanı

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ’a, İtalya-Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine iş dünyası perspektifinden sağladığı katkılarından dolayı ’İtalya Cumhurbaşkanlığı Dayanışma Nişanı’ verildi.

Nişan töreni, İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano adına İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsilli, İtalya Başkonsolosluğunun yer aldığı Venedik Sarayı’nda gerçekleştirildi. Marsilli, törende yaptığı konuşmada, TÜSİAD Başkanı olarak, Türkiye’deki ekonomi politikalarının belirlenmesinde önemli bir rol oynayan Yalçındağ’ın yönetimindeki TÜSİAD’ın, Avrupa’da Türkiye’nin imajının daha iyi olması yönünde çaba sarfettiğini belirterek, Türkiye’nin AB üyeliğinin en önemli destekçilerinden İtalya’nın da bu çabaları büyük sempatiyle izlediğini dile getirdi.

Arzuhan Doğan Yalçındağ, konuşmasında, Türk halkının her zaman kendini İtalya’ya yakın hissettiğini ve İtalya’nın Türkiye’nin AB yolculuğuna verdiği desteği her zaman takdirle karşıladıklarını söyledi.

 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 10:13:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?