18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Yapı Kredi Bankası Koç Grubu'nun oldu

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Bankacılık Kanunu'nu veto etmesiyle birlikte, satışında sorun yaşanan Yapı Kredi Bankası'nın Koç Grubu'na satışını onayladı.

BBDK'dan yapılan yazılı açıklamada, Koç Bank A.Ş.'den alınan 3 Ağustos 2005 tarihli yazı ile 8 Mayıs 2005 tarihinde Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. ortakları ile Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.'nin yüzde 57.4'ünün satışına ilişkin olarak bir hisse alım sözleşmesinin imzalandığı belirtilerek, sözkonusu hisse devri işleminin tamamlanması için BDDK'nın onayının talep edildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, bankacılık mevzuatı çerçevesinde yapılan değerlendirmeler sonucunda, BDDK'nın bugün Yapı Kredi Bankası A.Ş.'deki Çukurova Grubu şirketlerine ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na ait toplam yüzde 57.4 oranındaki hissenin Koç Bank A.Ş.'ye devrinin, Bankalar Kanunu'nun 8. maddesinin 2 numaralı fıkrasının a bendine istinaden izin verdiği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Sezer'in veto ettiği Bankalar Yasası'nın 'munzam sandık' başlıklı maddesi nedeniyle Yapı Kredi'nin satışında sorun yaşanmıştı. BDDK, Unicredito ile ortaklık kurarak Yapı Kredi Bankası'nı alan Koç Grubu'na, bankanın satışını onaylamış oldu.

AA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2005 Perşembe 21:45:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?