18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Yapı Kredi'den 'sıfır' önlemi

Yapı Kredi, Mart 2004 tarihinde başladığı Yeni Türk Lirası’na geçiş çalışmalarını başarıyla tamamladı. Banka tarafından yapılan açıklamada, ATM'lerde, çok 'sıfır'lı basışlarla ilgili önlemlerde açıklandı.

Yapı Kredi tarafından gönderilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

01 Ocak 2005 tarihi itibariyle başarıyla tamamlamıştır. Yapı Kredi’nin sistemlerinde doğrudan ve dolaylı olarak hizmet alan tüketicilerimizin Yapı Kredi bankacılık sistemlerinde yaptığı tüm işlemler 01. Ocak 2005 tarihi itibariyle güvenli ve kesintisiz olarak devam etmektedir.

Müşterilerimizin yaptıkları bankacılık işlemlerinde sık kullandıkları kanallardaki birkaç nokta konusunda bilgilendirme yapmanın faydalı olacağını düşünmekteyiz:

 Müşterilerimizin Yapı Kredi Tele 24’lerinde veya İnternet Bankacılığı Teleweb’te
yaptıkları işlemlerde tutarları yüksek miktarlarda yazmaları durumunda kendileri
otomatik olarak uyarılmakta ve bu tutarın doğru olup olmadığı sorgulanmaktadır.

 Kredi kartı müşterilerimizin alışverişleri sırasında kredi kartı sliplerini kontrol
etmeleri faydalı olacaktır. Müşterilerimiz, Yapı Kredi kredi kartı sliplerinde ödeyecekleri miktarları hem Türk Lirası hem de Yeni Türk Lirası cinsinden görmeleri kontrol işleminin çok kısa olmasını sağlamaktadır. Bunun dışında üye işyeri yetkilileri de tutarları POS cihazında hem TL hem de YTL göreceklerinden kontrol iki taraflı olmaktadır.

 Müşterilerimizin ve üye işyeri yetkililerinin bu kontrolü atlamaları ve işlemin hatalı gerçekleşmesi durumunda ise müşterilerimizin yanlışlığı farkettikleri anda üye işyerine veya bankamıza başvurarak hatalı işlemin düzeltilmesi kolaylıkla yapılmaktadır.

KENTHABER
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2005 Perşembe 11:19:09
Güncelleme :13 Ocak 2005 Perşembe 13:14:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?