22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Yat ve araziye yine talip yok

TMSF tarafından borçlarına karşılık el konulan Uzanların lüks yatları ile Ali Balkaner'in arazisine yine talipli çıkmadı.

İmar Bank davası kapsamında Bodrum'da el konulan ''Freguency'' ve Marmaris Hisarönü Körfezi'nde el konulan ''Airwaves'' adlı yatlar ile Yurt Bank davası kapsamında el konulan Ali Balkaner'e ait Marmaris'in Siteler Mahallesinde denize sıfır arazi, bu güne kadar üçer defa ihaleye edilmesine rağmen satılamadı.

TMSF, Uzan ailesine ait ancak yabancı şirketler adına kayıtlı gösterilen yatlara 28 Mart 2003 tarihinde tedbir kararı koydu.

TMSF'nin Uzan Grubunun borçlarına karşılık 2004 yılında 40 milyon 125 bin YTL muhammen bedelle satışa çıkardığı ''Frequency'' adlı yat, avukat Yağız Ali Dağlı tarafından İngiltere kökenli Finesse Management Ltd. şirketi adına 2004 Aralık ayında 32 milyon YTL'ye satın alındı, ancak mahkemenin satışı durdurması nedeniyle şirket yatı devralamadı.

Yatlar, Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir marinada yaklaşık 4 yıl bağlı kaldıktan sonra geçen aylarda bakıma alındı ve daha ucuz bir marinaya götürüldü.

Türk bayrağı çekilen yatları defalarca ihaleye çıkarmasına rağmen satamayan TMSF yetkilileri, yatlardan kiralama yoluyla kazanç elde etmek istedi. Yatlardan Cem Uzan'nın kullandığı Frequency'ye ''Beluga'', Hakan Uzan'ın
kullandığı Airwaves'e ise ''Splendido'' adı verildi.

İsimleri değiştirilerek, Celal ve Kahraman Sadıkoğlu aracılığıyla kiralanan yatlar ile bu güne kadar sadece Medine Valisi Saud Majid'in gezdiği öğrenildi.Yatların kış aylarında İstanbul'a götürülerek kiralanacağı öğrenildi.

TMSF'nin Balkaner Grubu'ndan devraldığı Marmaris'teki turistik imarlı 40 bin dönümlük arazi de 3 defa ihaleye çıkmasına rağmen alıcı bulmadı. Marmaris Siteler mahallesinde denize sıfır, 40 bin 770 metre karelik alana sahip arsa, 3 parselden oluşuyor. Arsanın çevresinde, alışveriş merkezleri ve küçük turistik oteller bulunuyor.

Denize, ana yollara ve Kenan Evren Bulvarına cephesi olan arazinin yanında Marmaris Emniyet Müdürlüğü ve Migros Mağazası bulunuyor.

TMSF'nin el koyup elden çıkaramadığı Marmaris'teki mallarının piyasa değerinin 100 milyon YTL olduğu tahmin ediliyor.

AA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2007 Cumartesi 13:50:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?