20
Mayıs
2024
Pazertesi
EKONOMİ

Yatırım sinyali vermedi

Peugeot Başkanı Collin, Türkiye’nin enteresan bir üretim merkezi olduğunu belirterek, “Hem büyük bir pazar, hem de endüstriyel açıdan büyük bir ülke. Büyük hedeflerimiz var. Ancak yatırım için karar aşamasına ulaşmadık, bütün faktörleri değerlendiriyoruz” dedi

Peugeot Başkanı Jean Philippe Collin, önceki gün basın açılışı gerçekleştirilen ve 19 Ekim tarihine kadar sürecek olan Paris Otomobil Fuarı’nda Türkiye’de yapmayı planladıkları yaklaşık 1 milyar euroluk yatırımla ilgili çalışmaların devam ettiğini ancak henüz karar almadıklarını açıkladı. Krizin yatırım planlarında bir değişikliğe neden olmadığını vurgulayan Collin, bu yatırım için bütün faktörleri değerlendirdiklerini, ekonomik ortam konusunda titiz davrandıklarını kaydetti. Yatırım yapılacak bölgenin rekabetçiliği ve verimliliğini de dikkate aldıklarını ifade eden Collin, Türkiye pazarı için büyük hedefleri olduğunun altını çizerek şöyle konuştu: “Türkiye çok büyük bir otomotiv ülkesi. Hem büyük bir pazar, hem de endüstriyel anlamda büyük bir ülke. Enteresan dikkat çekici bir üretim merkezi. Hedefimiz, Türkiye’de Peugeot’yu hem pazar payı hem de imaj açısından iyi yerlere oturtmak.”

Jean Philippe Collin, finansal krizin Avrupa’ya yansımalarının görülmeye başlandığını belirterek, “Peugeot olarak gelişmekte olan pazarların olduğu bölgelere ağırlık vermeliyiz. İspanya’da çok güçlü şebekemiz sayesinde pazar payımızı yükseltmeyi başardık ancak İngiltere’de pazar payımızı koruma kararı aldık” dedi.

Fiat: Kriz Türkiye’yi ağır etkilemeyecek

Fiat 500 modelinin pek çok versiyonunu fuarda otomobil severlerle buluşturan Fiat’ın Ticari Araçlar İş Birimi Direktörü Okan Baş, Türkiye pazarına ilişkin kötümser bir tahminde bulunmanın çok zor olduğunu, dünyada yaşanan krizin Türkiye’ye çok ağır etkisinin olacağını düşünmediğini ifade etti. Türkiye otomotiv pazarında son 3 aylık dönemin önemine işaret eden Baş, Eylül ayının kötü geçmediğini aktardı. Baş, üretime verilen aralar konusunda ise “Dengelemeler mutlaka olacak. Ancak bu kriz boyutunda olmayacaktır” dedi. Dünyadaki finansal krize rağmen Fiat’ın bu dönemde pazar payını artırmaya gayret edeceğini anlatan Fiat Binek ve Ticari Araçlar Üst Yöneticisi Lorenzo Sistino ise önümüzdeki yıl Avrupa pazarının nasıl şekilleneceğini tahmin etmenin güç olduğunu dile getirerek “Değişime ayak uyduran markalar başarılı olacaktır” diye konuştu.

Her 6 ayda bir Fiat 500 pazara sunulacak

Fiat 500’ün bugüne kadar 260 bin adetlik rekor sipariş aldığını belirten Sistino, “Aracımız İstanbul Autoshow’la birlikte satışa çıkacak. Her 6 ayda bir yeni versiyonunu tanıtacağız. Sırada Fiat 500’ün Cabrio’su var” diye konuştu.

Ford yılın ticarisi Minicargo’ya rakip model geliştiriyor

Hafİf ticari araçta Fiesta Van, Transit ve Transit Connect modelleriyle boy gösteren Ford, Tofaş’ın Bursa fabrikasında Fiat ile PSA (Peugeot-Citroen) için ürettiği Minicargo’nun segmentine girmek için çalışmalara başladı. Şirket Avrupa’da başarılı satış performansı yakalayan ve yılın ticari aracı seçilen Minicargo’ya rakip bir model üretecek. Ford Avrupa’nın Baş Tasarımcısı Martin Smith, Ford’un mevcut olmadığı segmentlere girmek için çalışmalar yaptığını belirterek bunlardan birinin de Minicargo olduğunu belirtti. Küçük ticaride Fiesta Van ve Transit Connect arası boyutlardaki segmentin ilgi görmeye başladığını kaydeden Smith, “Amacımız uluslararası kabul gören modeller yaratmak” dedi. Fiat Fiorino, Citroen Nemo ve Peugeot Bipper’ın Avrupa’da pazara sunduğu Minicargo segmentine girecek olan Ford, aracın yollara çıkış tarihini ise henüz belirlemedi.

VATAN
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 09:29:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?