28
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Yeni evliler üzerinden vergi denetimi

İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı, yeni evlenen çiftlerin ev eşyaları ve düğün masraflarının belgeli olup olmadığını saptamak için yeni bir uygulama başlattı. Resmi davet mektubu ile yeni evlenenleri vergi dairesine çağıran memurlar, evlilik alışverişinin nerelerden yapıldığını sorguluyor. Beyana göre harekete geçen vergi denetmenleri, bu kez ilgili firmaları vergi dairesine çağırarak, yapılan alışveriş sonrası fatura verip vermediklerini soruyor.
Vergi Denetimi Grubu, kentin Konak, Karşıyaka ve Bornova ilçelerine bağlı nikah dairelerinden aldığı bilgilerin ardından, 7 bin 653 çiftin bilgilerine ulaşıp, 2 bin 641 çiftin evine resmi davet mektubu gönderdi. Vergi memurları, bir ay içinde 342 çiftle, vergi dairesinde görüştü.

Nereden aldın?
Vergi memurlarının, görüşmelerde çiftlere, "Hangi düğün salonunda evlendiniz? Gelinlik ve damatlığı nereden aldınız? Hangi kuaföre gittiniz? Beyaz eşya ve mobilyaları nereden aldınız? Alyansınızı ve diğer altın takılarını hangi kuyumcudan aldınız? Evsahibiniz kim veya evi kimden kaça satın aldınız? Fatura aldınız mı?" gibi sorular yöneltti.
Vergi Denetimi Grubu Müdürü Yusuf Çilkoparan, normal bir evlilik masraflarının 20 bin YTL'yi bulduğunu, 10 bin çiftle görüştüklerinde, toplam 200 milyon YTL'lik harcamayı mercek altına alacaklarını söyledi.
ELİF DEMİRCİ
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2006 Pazartesi 11:21:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?