16
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Yeni işçi istihdam edecek

Kılıç Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç, Bolu'nun Mudurnu ilçesinde bulunan Mudurnu tavukçuluğun, 'marka hariç' bütün tesislerini satın almak üzere protokol yaptıklarını ve devir işlemlerine başlandığını söyledi. 

Kılıç, marka hariç bütün tesisleri satın almak üzere protokol yaptıklarını vurgularken, ''şu anda arkadaşlar devir teslim işlemlerine başladılar. Zannediyorum bu işlemler de bu hafta sonuna kadar biter. Burasını satın aldık'' dedi.

FABRİKADA ÇALIŞAN İŞÇİLER 

Mudurnu'daki mevcut istihdamın üzerine istihdam ilave edeceklerine de işaret eden Kılıç, şunları söyledi:
''Önce bu tesisleri ayağa kaldıracağız. Bu tesislerin ayağa kalması için en az 2 aylık bir süre lazım. Tesisler oldukça kötü bir durumda. 2 aylık bir süre sonrasında fabrika ve kümesler çalışmaya başlayacak. Bildiğiniz gibi bu fabrika bin 800 kümesle çalışıyordu. Toplam olarak 100 bin ton üretim kapasitesi var fabrikanın. En kısa sürede bu 100 bin ton kapasiteye ulaşmaya çalışacağız. Ayrıca fabrikanın o bölgede boş arazileri var. Duruma göre kapasite artırımına gideceğiz. Öncelikle yurt dışında pazar oluşturmamız lazım.''

MARKETLER ZİNCİRİ 

Kendilerinin çalışmalara ''kültür balıkçılığı'' ile başladığını hatırlatan Kılıç, şunları söyledi:
''Biz bugün dünya çapında iş bağlantılarına sahibiz. Biz farklı sektörlerde faaliyet gösteriyoruz. Biz zaten hayvancılık sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Bu konuda bir market çalışmamız vardı. Hedefimiz kırmızı ve beyaz et ile balık etini aynı yerde satışa sunmak.
Türkiye genelinde bu kapsamda 25-30 yerde açacağımız marketler zinciri ile bu ürünleri satacağız. Bu marketlerde bin çeşide yakın ürünü satışa sunacağız. Fabrikanın satışına kaç para ödediğimizi bu aşamada açıklamayalım. Önmüzdeki günlerde bunları zaten açıklayacağız.'' Kılıç şirketler grubunun, Muğla'nın ilçelerinde çok sayıda balık çiftliği yanında, Muğla-Bodrum karayolunda 400 metrekare büyüklüğünde balık marketi bulunuyor.

AA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2007 Pazartesi 15:17:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?