22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

YİMPAŞ tebliğ namesi tamam

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, YİMPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar hakkında, Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefetten açılan iki ayrı davada verilen kararlara ilişkin tebliğ namesini tamamladı.

Uyar ile şirketin 10 yöneticisi hakkında Sermaye Piyasası Kanunu'na aykırılıktan iki ayrı dava açılmıştı.

Yozgat Sulh Ceza Mahkemesi, suç tarihi 1998 yılında olan kamu davasını zaman aşımı nedeniyle ortadan kaldırmıştı. Aynı mahkeme diğer davada ise sanıkları, Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet etmekten 7 bin 605'er YTL para cezasına mahkum etmişti.

Yozgat Sulh Ceza Mahkemesi'nin bu kararları, Sermaye Piyasası Kurumu (SPK), bazı müdahiller ve sanıklar tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na geldi.

Başsavcılık temyiz istemlerine ilişkin tebliğ namesini hazırlayarak, dava dosyasını temyiz incelemesini yapacak olan ilgili ceza dairesine gönderdi.

Başsavcılık, her iki davada verilen yerel mahkeme kararlarının onanması yönünde görüş bildirdi. tebliğ namenin, temyiz incelemesini yapacak olan daireyi bağlayıcılığı bulunmuyor. Ancak, Başsavcılık ceza dairesinden tebliğ nameye aykırı bir karar çıkar ve bu karara katılmazsa itiraz edebilecek. Bu durumda, itirazı Yargıtay Ceza Genel Kurulu görüşecek.


aa
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2007 Salı 12:14:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?