22
Mayıs
2024
Çarşamba
EKONOMİ

Zara'nın tepesine çıkmak kolay değil!

12 milyar dolarlık cirosuyla pek çok devi geride bırakan İspanyol Zara’nın 23 yaşındaki veliahtı Marta Ortega, babasının mağazalarından birinde işe elbise ve pantolanları tasnif ederek, tezgahtarlık yaparak başlayacak. 

Zara’nın tepesine giden kariyerin Marta Ortega için uzun bir yolculuk olacağı, bir anda zirveye çıkamayacağı söyleniyor. 

Zara’nın ana şirketi Inditex’in 71 yaşındaki patronu Amancio Ortega, işe yeni başlayan en küçük kızı Marta’ya 1974’te kurduğu uluslararası zinciri yönetebileceğini söyledi. Marta’nın ilk işi, gençleri hedef alan Bershka’nın 445 mağazalarından birinde sıradan bir eleman olmak. Marta diğer 6 Inditex markalarında çalışmaya başlamadan önce ilk iş olarak Bershka’da tecrübe kazanacak.

HERKESE AYNI YOL: 

Inditex’in sözcüsü Raul Estradera, şirketteki herkesin aynı eğitim süreçlerinden geçtiğini belirterek, hangi pozisyonda olduklarının bu süreçte önemli olmadığını kaydetti. Estradera, Amancio Ortega’nın henüz dümenin başında olduğunu ve işleri yönettiğini dile getirerek "Bay Ortega’nın kızının sonunda babasının yerine geçeceğinin bir garantisi yok. Unutmayalım ki çok çok genç bir insandan bahsediyoruz. Kimse gelecekte neyin nasıl şekilleneceğini bilemez" diye konuştu.

VELİAHTIN GÖREVLERİ: 

Eylül ayıhda iş başı yapacak olan Marta Ortega’nın görevleri arasında tezgahtarlık, ürünlerin ayıklanması, stokların izlenmesi ve kamyonların malları sabah 7.30’da teslim ettiğinden haberdar olunması bulunuyor.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 09:18:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?