28
Mayıs
2024
Salı
EKONOMİ

Zorunlu hizmet kura başvurusu başladı

'Devlet hizmeti yükümlüsü' doktorların kura başvuruları bugün başladı. Adaylar, Sağlık Bakanlığı'nın http://personel.saglik.gov.tr/pbs internet adresinden başvuru yapılabilecekler.

Buradan başvuru formunun çıktısını alarak notere onaylatacak adayların, başvuru formu çıktısı ile atanmaya esas belge ve mazeret durumlarını belirtir evrakı, en geç 5 nisan çarşamba günü Sağlık Bakanlığı Genel Evrak Şubesi'nde olacak şekilde APS ya da özel kargo şirketiyle göndermesi gerekiyor.

Evraklar elden teslim alınmayacak. İnternet üzerinden yapılan başvurular 31 mart cuma günü 18.00'de sona erecek.

Mazereti bulunanlardan istenen belgeler ise şöyle:

Eş durumu mazereti: Evlilik cüzdanının noter tasdikli fotokopisi ve istenen diğer belgeler.

Sağlık mazereti: Sağlık Bakanlığı'nca belirlenen hastanelerden son altı ay içinde almış olunan sağlık raporu, rapor kanunen bakmakla yükümlü olduğu kişiye ait ise ikametgah belgesi, istenen diğer belgeler.

Mazereti uygun görülmeyenler kuraya dahil edileceğinden, mazaret bildiren adaylar da tercihlerini yapacak. Mazereti uygun görülmeyenlerden tercihte bulunmuş olanlar, tercihlerine göre kuraya, tercihte bulunmamış olanlar ise genel kuraya tabi tutulacak.

Mazereti kabul edilenlerin listesi ve mazeret kura yerleri, 10 nisan 2006 tarihinde ilan edilecek. Tercihlerine yerleştirilmeyenler ise genel kuraya katılacak.

Genel kura 12 nisan 2006 tarihinde, http://personel.saglik.gov.tr internet adresinde bildirilecek olan yer ve saatte yapılacak.

Yeniden başvuracaklar

Sağlık Bakanlığı'nca 17 şubat 2006 tarihinde yapılması planlanan, ancak Danıştay tarafından yürütülmesi durdurulan üçüncü Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası'nda ismi yer alan tüm adayların da bu kura için başvurması gerekiyor.

Ancak atamaya esas teşkil edecek belgeleri ile eş ve sağlık durumundan müracaatı olanlardan durumlarında değişiklik olmayanların gönderdikleri belgeler geçerli kabul edilecek.

Bu durumdaki adayların, sadece internet üzerinden yeniden başvuru yaparak, başvuru formlarının yenilerini göndermeleri gerekiyor.
aa
Yayın Tarihi : 27 Mart 2006 Pazartesi 11:46:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?