22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Van'da Abdullah Gül izdihamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki 4 günlük gezisinin ilk durağı olan Van'da ellerinde Türk bayrakları ve güllerle bekleyen binlerce kişi tarafından karşılandı.


Van Valisi Özdemir Çakacak'ın resmi plakası sökülerek Cumhurbaşkanı forsu takılan zırhlı aracı ile Ferit Melen Havaalanı'ndan Van Valiliği'ne gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saatlerce öncesinden ellerinde Türk bayrakları ve güllerle bahçede bekleyen binlerce vatandaş tarafından karşılandı. Aracından iner inmez vatandaşları selamlayan Cumhurbaşkanı Gül, 'Türkiye seninle gurur duyuyor' tezahüratları ile karşılandı. Daha önce yürüyerek vatandaşları selamlayacağı belirtilen Cumhurbaşkanı Gül, yaşanan yoğun ilgiden dolayı izdiham olunca bunu gerçekleştiremedi. Polis merasım mangasını selamlayan Cumhurbaşkanı Gül, Van Valiliği'ne gireceği sırada yanına yaklaşarak elini öpmek isteyen Rojbin Aslan isimli kız çocuğunu öptü ve elini öpmesine izin vermedi.


Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Belediye Başkanı Burhan Yenigün, AK Parti Van Milletvekilleri Kerem Altun, Gülşen Orhan, Kayhan Türkmenoğlu, İkram Dinçer, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Hasan Ceylan ile birilkte valilik makamına çıkan Cumhurbaşkanı Gül'e, Vali Çakacak tarafından Van Kedisi başlıklı bir baston hediye etti. Vali Özdemir Çakacak'tan brifing alan Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra alt katta bulunan valilik toplantı salonuna geçerek sivil toplum örgütü temsilcilerini kabul etti.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Van Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Burhan Yenigün'ün yanı sıra milletvekilleri, dernek ve oda temsilcilerinin de katıldığı görüşme öncesi kısa bir konuşma yaptı. Van'a, konuşmaktan ziyade dinlemeye geldiğini anlatan, ülke bütünlüğü, dayanışma, birlik ve beraberlik mesajları veren Gül, "Biz herkesi kucaklayacağız. Ülkemizde doğu ve batı ayrımı yapmadan bütün insanlarımıza hizmet etmek istiyoruz. Millet olarak birlik içinde dürüstçe çalışırsak problemlerimiz çözülür. Geçmişimiz gibi geleceğimiz de ortak olacak. Ülkemizin önü açıktır. Bu gezimizin ilk olarak bu bölgeye yapılması anlamlıdır. Aramıza fitne sokulmasına asla müsade etmemeliyiz. Ülke, insanlarımız daha daha özgür ve zengin olacaktır" dedi.


Daha sonra bütün sivil toplum kuruluşları temsilcilerine sırayla söz hakkı veren Gül, zaman zaman sorular sorarak açıklamalar istedi, notlar tuttu. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile Van Valisi Özdemir Çakacak'ın notlar aldığı toplantı, planlandığından uzun sürdüğü için görevliler tarafından konuşmaların kısa tutulması istendi. Gül, kapanışta katılımcılara teşekkür etti ve imkanlar içinde kendilerini daha uzun süre dinlemeyi istediğini, ancak programın sınırlı olduğu belirtti. Yaklaşık 1.5 saat Van Valiliği'nde kaldıktan sonra Jandarma Asayış Kolordu Komutanlığı'na gitmek üzere ayrılan Cumhurbaşkanı Gül, çıkışta da aynı sevgi gösterisi ile karşılaşınca, makam aracının camından elini çıkararak yol boyunca vatandaşları selamladı.


Cumhurbaşkanı Gül'ün Van programını yaklaşık 150 kişilik bir basın mensubu takip etti. Cumhurbaşkanı Gül'ün Vali Özdemir Çakacak'a yaptığı ziyaret esnasında makam odası dar olduğu için basın mensupları 2 grup halinde içeri alındı. Basın mensupları kısa bir görüntü aldıktan sonra dışarı çıkarıldı. Cumhurbaşkanı Gül'ün Van Valiliği'ne geliş görüntüleri çok ajans tarafından televizyonlara canlı olarak verildi. Van Valiliği'nin çevresinde bulunan yüksek binaların çatı katlarına keskin nişancılar yerleştirildi ve polis helikopteri Cumhurbaşkanı Gül Van'a geldiğinden itibaren geçtiği tüm güzergahları havadan takip etti.

İha
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2007 Salı 20:58:07
Güncelleme :12 Eylül 2007 Çarşamba 00:46:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?