19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

"Danıştay'a saldıranlar terör örgütü"

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, Danıştay mensuplarına yönelik silahlı saldırıyla ilgili soruşturmanın her türlü olasılık göz önünde bulundurularak sürdürüldüğünü, olayla ilgili şu ana kadar 19 kişinin gözaltına alındığını, bunlardan 5`inin tutuklandığını söyledi.

Çalışkan düzenlediği haftalık basın toplantısında gazetecilerin Danıştay`a yönelik silahlı saldırı ile ilgili sorularını yanıtlarken, saldırının ardından bugüne kadar 19 kişinin gözaltına alındığını, şu ana kadar 5 kişinin tutuklandığını bildirdi. Çalışkan, tutuklanan kişilerin Cumhuriyet Gazetesi`ne yönelik saldırılara da karıştıklarının tespit edildiğini kaydetti.

Danıştay`a silahlı saldırı düzenleyenler ile Cumhuriyet Gazetesi`ne bombalı saldırıda bulunanların yasada yer alan ``terör ve örgüt`` tanımlarıyla örtüştüğünü vurgulayan Çalışkan, ``Bu kişiler terör örgütüdür`` dedi.

Örgütün hangi görüşe mensup oldukları konusundaki bir soruya da Çalışkan, ``Bazı örgütler kendi kendini tanımlayıp isimlendiriyor`` dedi.

Söz konusu kişilerin kimlerle bağlantısı olduğunun her türlü olasılık göz önüne alınarak soruşturmanın yürütüldüğünü ifade eden Çalışkan, ``Saldırganın tarikat bağlantısı var mı?`` sorusuna, ``Böyle bir tespit yok`` dedi.

Olayla ilgili aranan kişiler olduğunu kaydeden Çalışkan, aranan kişilerden yurtdışına kaçmış olanların tespiti durumunda bu kişilerin uluslararası platformda aranmasını sağlayacak interpol bülteni çıkarılabileceğini de sözlerine etkiledi. 

Muzaffer Tekin savcılıkta

Bu arada, Danıştay 2. Daire Başkanı ve üyelerine yönelik silahlı saldırı olayıyla ilgili gözaltına alınan Muzaffer T, sağlık kontrolünün ardından, sorgulanmak üzere savcılığa çıkarıldı.

Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince öğle saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında Ankara Adalet Sarayına getirilen Muzaffer T, önce Adli Tıp Kurumu`nda sağlık kontrolünden geçirildi.

Daha sonra sorgulanmak üzere savcılığa getirilen Muzaffer T`nin ifadesinin, terör ve organize suçlara bakmakla görevli Ankara Cumhuriyet Savcısı Şemsettin Özcan tarafından alınacağı belirtildi.



.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2006 Cuma 12:28:49
Güncelleme :26 Mayıs 2006 Cuma 12:35:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?